27 Ocak 2014 Pazartesi

EVDE TAVADA DÖNER TARİFİ - EVDE DÖNER YAPMAK

Evde döner yapmak için gerekli malzemeler;

  • Yarım kilo biftek et
  • Yarım kilo kıyma et
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Evde döner tarifi yapılışı;
  1. Kıyma eti derin bir kaba koyup üzerine tuz ve karabiberi ekleyip baharatlar iyice karışana kadar kıymayı yoğuruyoruz.
  2. Döneri şekillendirebilmek için kesme tahtasının üzerine streci yayıyoruz.
  3. En alt zemine bir parça biftek koyup üzerine bir kat kıyma koyuyoruz ve bu işlemi etler bitene kadar devam ettiriyoruz.
  4. Etlerin yanlarından düzeltip bastırarak dönere şekil verip, hazırladığımız döneri streç filme sarıp buzluğa koyuyor ve en az 12 saat bekletiyoruz.
  5. Eti dolaptan çıkardıktan sonra 30 dakika sonra kesiyoruz, böyle yaparak kesme işlemini kolaylaştırmış oluyoruz.
  6. Eti bıçakla ince ince dilimliyoruz.
  7. Tavaya çok az yağ ekleyip etler kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Ellerimize sağlık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder