19 Ocak 2014 Pazar

Et kavurma nasıl yumuşak pişer - Et kavurma tarifi

Et kavurmamızı yumusak ve lezzetli şekilde pişirmek için gerekli tavsiyeler bu sayfamızda.

Öncelikle eğer kavurma yapacağımız et kurban etiyse ve kurbanı yaptığımız aynı gün kavurmamızı yapacaksak işimiz gayet zor çünkü yumuşak bir kavurma yapmanın birinci şartı eti dinlenirmektir.

Genel olarak yazacak olursak yumuşak ve lezzetli bir et kavurması yapmak için şunlara dikkat etmek gerekir.

  1. Et dinlendirilmelidir.
  2. Eti kendi iç yağı ile yapmalıyız.
  3. Eti önce yüksek ateşte 3-5 dakika kadar pişirmeli sonrasında kapağını kapatarak kısık ateşte suyunun içinde yavaş yavaş pişmesini sağlamalıyız.
  4. Baharatları en son kavurma piştikten sonra atmalıyız.

Et Kavurmayı uzun süre saklama - Pratik bilgiler

      Et kavurmamızı 2-3 gün gibi buzdolabında muhafaza edip tüketebiliriz, fakat daha uzun sürelerde hem tazeliğini kaybedecek daha sonradında da bozulacaktır.
      Et kavurmasının uzun süre muhafaza etmek istiyorsanız iç yağını eritmeli ve bir saklama kabına koyduğunuz etin üzerini tamamen kaplayacak şekilde üstüne dökmelisiniz. Böylece bu iç yağ sonradan donacak ve etin oksijenle bağlantısını kesip mumyalanma etkisi gösterecek ve biz çözeceğimiz zamana kadar tazeliğini koruyacaktır. Tabii ki belirtelim ki etimizi buzdolabı gibi steril bir yerde veya serin bir yerde muhafaza etmeliyiz...

Kurban eti kavurma tarifi - Et kavurma tarifi

Kurban Kavurma tarifi
Kurban eti kavurma yemeği için gerekli malzemeler;

  • 1 kilogram kuzu eti
  • Kuzu iç yağı
  • 1 kaşık tereyağı
  • Pul biber, karabiber
  • Kekik
  • Tuz
Kuzu kurban eti kavurmasının yapılışı;
  1. Bir tencereye kuzu iç yağını koyalım ve devamlı karıştırarak eritelim. Yağ eridikten sonra pembeleşmiş kızarmış şeklinde posası kalacaktır bu kırmızı posalarını alıyoruz bir kenara indirelim.. 
  2. Kuzu etini tencereye ilave edelim ve önce 10 dakika kadar yüksek ateşte pişirelim sonrasında kısık ateşte tencerenin kapağınıda kapatıp pişirmeye devam edelim. 
  3. Etler kavrulduktan sonra 1 kaşık kadar tereyağını ilave edelim
  4. Tereyağı eridikten sonra en son olarak baharatlarıda ekleyip karıştıralım
  5. Ellerimize sağlık.