27 Ocak 2014 Pazartesi

ÇİKOLATALI TOPLAR TARİFİ - TATLI TARİFLERİ


Çikolataları toplar
Malzemeler;
  • 1 tane çikolatalı kek
  • 2 adet 80gr çikolata
  • 200ml krema
  • 1 kase meyve kurusu
  • Biraz kürdan
  • 1 kase ince çekilmiş fındık
  • 1 kase ince çekilmiş ceviz
  • 1 kase kakao
  • 1 kase hindistan cevizi

Yapılışı;
  1. Bir tencerenin içine su koyup kaynatıyor ve bu tencerenin içine sığacak şekilde bir kap koyuyor ve içine kremamızı koyup ılıttıktan sonra çikolatayı da ekleyip karıştırarak eritiyoruz.
  2. Çikolatayı tamamen krema içerinde erittikten sonra kabı tencere içerisinden alıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
  3. Çikolata topların harcını yapmaya başlıyoruz. Öncelikle bir kap içerisine keki ufalıyoruz ve önceden ısladığımız meyve kurularını içerisine ekliyor ve yoğuruyoruz.
  4. Kekli harcın içerisine erittiğimiz kremalı çikolatamızı yavaş yavaş ekliyoruz ve yoğuruyoruz. Hamurumuz elde yuvarlanacak kıvama kadar yoğurmaya devam ediyoruz.
  5. Yoğurduğumuz harcı 15-20 dakika dolapta dinlendiriyoruz. Böylece şekil vermemiz daha kolay olacaktır.
  6. Harcımızı dolaptan alıyor ve avucumuzun içini hafif ıslattıktan sonra harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
Aşağıdaki videodan tam tarifi inceleyebilirsiniz...

EVDE TAVADA DÖNER TARİFİ - EVDE DÖNER YAPMAK

Evde döner yapmak için gerekli malzemeler;

  • Yarım kilo biftek et
  • Yarım kilo kıyma et
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Evde döner tarifi yapılışı;
  1. Kıyma eti derin bir kaba koyup üzerine tuz ve karabiberi ekleyip baharatlar iyice karışana kadar kıymayı yoğuruyoruz.
  2. Döneri şekillendirebilmek için kesme tahtasının üzerine streci yayıyoruz.
  3. En alt zemine bir parça biftek koyup üzerine bir kat kıyma koyuyoruz ve bu işlemi etler bitene kadar devam ettiriyoruz.
  4. Etlerin yanlarından düzeltip bastırarak dönere şekil verip, hazırladığımız döneri streç filme sarıp buzluğa koyuyor ve en az 12 saat bekletiyoruz.
  5. Eti dolaptan çıkardıktan sonra 30 dakika sonra kesiyoruz, böyle yaparak kesme işlemini kolaylaştırmış oluyoruz.
  6. Eti bıçakla ince ince dilimliyoruz.
  7. Tavaya çok az yağ ekleyip etler kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Ellerimize sağlık...