19 Ocak 2014 Pazar

Kurban eti kavurma tarifi - Et kavurma tarifi

Kurban Kavurma tarifi
Kurban eti kavurma yemeği için gerekli malzemeler;

  • 1 kilogram kuzu eti
  • Kuzu iç yağı
  • 1 kaşık tereyağı
  • Pul biber, karabiber
  • Kekik
  • Tuz
Kuzu kurban eti kavurmasının yapılışı;
  1. Bir tencereye kuzu iç yağını koyalım ve devamlı karıştırarak eritelim. Yağ eridikten sonra pembeleşmiş kızarmış şeklinde posası kalacaktır bu kırmızı posalarını alıyoruz bir kenara indirelim.. 
  2. Kuzu etini tencereye ilave edelim ve önce 10 dakika kadar yüksek ateşte pişirelim sonrasında kısık ateşte tencerenin kapağınıda kapatıp pişirmeye devam edelim. 
  3. Etler kavrulduktan sonra 1 kaşık kadar tereyağını ilave edelim
  4. Tereyağı eridikten sonra en son olarak baharatlarıda ekleyip karıştıralım
  5. Ellerimize sağlık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder