18 Ocak 2014 Cumartesi

Etimek tatlısı tarifi - Vişneli etimek tatlısı tarifi

Vişneli etimek tatlısı
Vişneli etimek tatlısı yapmak için gerekli malzemeler;

  • 1 paket etimek
Vişneli etimek tatlısı muhallebisinin malzemeleri;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket toz kremşanti
  • 1 yemek kaşığı nişasta
Vişneli etimek tatlısının vişne sosu malzemeleri;
  • 1 su bardağı vişne tanesi
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı vişne suyu
Vişneli etimek tatlısının tarifi;
  1. Bir tencereye sütü,unu, toz şekeri ve nişastayı ilave edip muhallebi koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.Pişen muhallebiyi soğuması için bir kenara bırakalım.
  2. Etimekleri sütle ıslatıp tabağa dizelim.
  3. Kremşantiyi soğumuş olan muhallebiye ekleyip mikserle pürüzsüz hale gelene kadar karıştıralım.
  4. Muhallebiyi sütle ıslatıp tabağa dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökelim.
  5. Vişneli sosu hazırlamak için vişne suyunu, nişastayı ve toz şekeri bir tencereye koyalım. Bu karışımı koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Ocağın altını kapatalım.
  6. Pişip koyulaşan sosun içerisine çekirdekleri önceden çıkarılmış vişneleri ilave ediyoruz ve biraz karıştırıyoruz.
  7. Hazırladığımız vişneli sosu mahallebinin üzerine döküyoruz.
  8. Vişneli etimek tatlımız en az 3 saat buzdolabında beklettikten sonra servise hazır olmuş oluyor.
  9. Ellerimize sağlık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder