18 Ocak 2014 Cumartesi

Tavuklu makarna mantısı tarifi - Makarna tarifleri

Tavuklu makarna mantisi
Tavuklu makarna mantısı malzemeleri;

  • Yarım paket mantı makarna
  • Tuz
  • Sıvı Yağ
Tavuklu makarna mantısının üst harcı malzemeleri;
  • 500gr tavuk göğsü
  • 1 yemek karşısı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 veya 2 diş sarımsak
  • tuz, karabiber, nane
Yoğurt sosu malzemeleri;
  • 1 kase yoğurt
  • 1 veya 2 diş sarımsak
  • Tuz
En üst sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kıyılmış maydanoz
Tavuklu makarna mantısının yapılışı;
  1. Kaynar suyun içine yarım paket mantı makarnayı ekliyoruz. Makarnaların yapışmaması için suya bir tatlı kaşığı kadar sıvı yağ ekliyor ve tuzu ekliyoruz.Makarnalar pişince süzüp beklemeye alıyoruz.
  2. Yarım kilo kadar olan tavuk göğsünü jülyen şeklinde doğrayalım.
  3. Bir tavaya sıvı yağı ve ezilmiş sarımsakları koyup kavuralım ve domates salçası ve biber salçasını ilave edip kavuralım.
  4. Bu karışıma tavukları ekleyip pişirelim, tuz, nane ve karabiberi ilave edip karıştıralım.
  5. Ayrı bir kapta yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştıralım.
  6. Pişirmiş olduğumuz makarnaların üzerine sarımsaklı yoğurdu yayalım.
  7. Makarna ve yoğurdun üzerine tavukları yayalım
  8. Bir tavada 1 yemek kaşığı tere yağını eritelim ve yemeğin üzerine gezdirelim.
  9. Son olarak kıyılmış maydanozu hazırladığımız tavuklu makarna mantısının üzerine ekleyelim.
  10. Ellerimize sağlık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder