21 Ocak 2014 Salı

KARA ERIK RECELI TARIFI - RECEL TARIFLERI

Kara erik reçeli
Kara erik reçelinin tarifini aşağıda adım adım bulabilirsiniz.

Gerekli malzemeler;

  • 1 kilogram kara erik
  • 1 kilogram şeker
  • 1 çorba kaşığı kadar limon suyu
  • 1 adet büyük diş limon tuzu
  • 4 tane karanfil
  • 2 su bardağı su
Kara erik reçeli yapılışı;
  1. Kara erikleri önce 2'ye bölüyor çekirdeklerini çıkarıp tekrar ikiye bölüyoruz. Böylece her bir eriği 4 parçaya bölmüş oluyoruz.
  2. Erikleri tencereye koyup üzerine şeker ilave ediyoruz. Bir gece bu şekilde bekletiyoruz.
  3. Erikler bir gece şekerle bekletilme ile sulanmışlardır. Bu karışımı harlı ateşte kaynatıyoruz. Reçel kaynamaya başlayınca ocağı kısıyoruz.
  4. Reçelin köpürmesini engellemek için bir tatlı kaşığı tereyağı ilave ediyoruz.
  5. Karanfil tanelerini bir beze yada süzgece koyarak reçelin içine koyuyoruz. 
  6. Reçel koyu kıvama gelince limon tuzunu ve limon suyunu reçele ekliyoruz.Reçeli 2 dakika daha kaynatıp ocağı söndürüyoruz.
  7. Eklediğimiz karanfilleri alıyoruz. Reçel kaynarken çok köpürüyorsa köpüğü bir kaşık veya kevgir vasıtası ile alabiliriz.
  8. Reçelimiz hazır. Kavanoza koyup muhafaza edebilir, istediğimiz zaman tüketebiliriz. 
  9. Ellerimize sağlık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder