21 Ocak 2014 Salı

MANTARLI BULGUR PILAVI TARIFI

Mantarlı bulgur pilavı

Mantarlı bulgur pilavı için gerekli malzemeler;

  • 1 kase ince doğranmış mantar - 400 gr
  • 2 su bardağı bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 1 kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kekik
  • Tuz
Mantarlı bulgurun tarifi;
  1. Soğanımızı soyup küp küp doğruyoruz.
  2. Mantarı çok ince olmayacak şekilde doğrayalım.
  3. Tereyağı ve sıvı yağı tencereye ekleyip kavuruyoruz. Soğandan sonra mantarları ekleyip soğanla birlikte kavuruyoruz.
  4. Mantarı kavururkek kekiği ekliyoruz.
  5. Mantarı soteledikten sonra önceden kaynattığımız 3 su bardağı suyu tencereye ekliyoruz.
  6. Suyu ekledikten sonra bulgurları ve tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte demlenerek pişmesini bekliyoruz.
  7. Pişen yemeğimizi servis tabağına alıyoruz.
  8. Ellerimize sağlık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder