1 Ocak 2014 Çarşamba

Patlıcan Kebabı Tarifi Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır


Patlıcan Kebabı resmi
Patlıcan kebabı genellikle yanında pilav ile servis edilen ana yemeklerimizdendir.Gelin birlikte patlıcan kebabının tarifi ile yapmaya çalışalım.

Patlıcan kebabı için gerekli olan malzemeler;
  • 5 tane patlıcan
  • 600 gr kıyma et
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
Patlıcan Kebabının yapılışı;
  1. Kıyma eti derin bir kaba koyatak, kimyonu, tuzu ve karabiberi ilave edip yoğuralım.
  2. Yoğurduğumuz eti dinlenmesi için yarım saat buzdolabında bekletelim.
  3. Patlıcanları yuvarlak tekerlek şeklinde 1 parmak kadar aralıklarla dilimleyelim.
  4. Patlıcanları tuzlu suya koyalımki hem kıymayı hazırlarken kararmasın hemde acısı varsa bıraksın.
  5. Kıymayı buzdalabından alıp ceviz boyutunda miktarlar alıp, çok ince olmayacak şekilde yassı hale getirelim.
  6. Patlıcan ve köfteleri fırına süreceğimiz cam tepsiye, bir patlıcan bir köfte olacak şekilde sıralayalım.
  7. Hazırlanan tepsinin üzerine sıvıyağı ve rendelenmiş olan domatesleri yayalım.
  8. Cam tabağın üzerini aliminyum folyo ile kapatarak, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 50 dakika kadar pişirelim.
  9. Ellerimize sağlık. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder