1 Ocak 2014 Çarşamba

PEYNİRLİ AÇMA TARİFİ - PEYNİRLİ AÇMA NASIL YAPILIR

Peynirli açma resmi
Kahvaltıda veya 5 çaylarında çokça kullanılabilecek peynirli açma tarifi aşağıda anlatılmaya çalışılmıştır.

Peynirli açma malzemeleri;
  • 3 çay bardağı süt
  • 3 çay bardağı su
  • 3 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket yaş maya
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta (akları ve sarıları ayrı kullanılacaktır)
  • Alabildiği kadar un
Açmanın iç malzemeleri;
  • 200gr beyaz peynir
  • 150 gr
  •  margarin
Üzeri için;
  •  Çörekotu
  • Susam
  • Yumurta sarısı
 Peynirli Açmanın yapılış aşamaları;
  1.  Derin bir kabın içine süt, su ve ayçiçek yağını koyalım. Süt ve suyun ılık olmalıdır.
  2.  Yaş mayayı,iki yumurtanın akını, tuz ve şekeri ilave edelim.
  3.  Yaş mayayı elimizle ufalayarak eritelim.
  4.  Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım. Hamurumuzun kıvamı kulak memesi kıvamından daha cıvık olmalı, elimize hafiften yapışmalıdır. Hamuru yoğurunca yarım saat mayanlaması için dinlendirelim.
  5. Mayalanan hamurdan parçalar kopararak içerisine margarin sürelim, peyniri ekleyelim ve açma şekli verelim.
  6. Açmaların üzerine yumurtanın sarısını sürüp çörekotu ve susamla süsleyelim.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında açmaların üzeri kızarana kadar pişirelim.
  8. Ellerimize sağlık...Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder