23 Ocak 2014 Perşembe

TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI TARİFİ - TERBİYELİ PİLİC ÇORBA TARİFİ

Terbiyeli piliç çorba tarifi
Terbiyeli piliç çorbası diğer adıyla terbiyeli tavuk çorbası tarifi;

Gerekli Malzemeler;
  • Haşlanmış tavuk göğsü veya tavuk budu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yumurta sarısı
  • 6-7 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz ve Karabiber
Çorbanın sosu için;
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • Maydanoz
Yapılışı;
  1. Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağımızı koyup eritiyoruz.
  2. Tereyağı eriyince 2 yemek kaşığı unumuzu ekliyor ve devamlı karıştırarak kokusu çıkana kadar pişiriyoruz.
  3. Yavaş yavaş tavuk suyunu eklerken aynı zamanda sürekli karıştırıyoruzki içindeki unlar topak topak olmasın.
  4. Çorbanın suyu tencerede pişerken ayrı bir kasede limonsuyu ile yumurtayı çırpıp terbiyeyi hazırlıyoruz.
  5. Hazırladığımız terbiyenin içine tenceredeki tavuk suyundan hafif hafif ekliyor ve ılıtıyoruz. 
  6. Ilıttığımız terbiyeyi tencereye ekliyoruz.
  7. Haşlanmış ve küçük parçalar haline getirilmiş tavuk etimizi tencereye ekliyor ve tencerenin kapağını kapatıyoruz.
  8. Tavuk çorbamızın üzeri için, tavada 2 yemek kaşığı kadar olan tereyağını ekliyor eritip biraz kızdırdıktan sonra kırmızı biberleri ekleyip yanmadan ocaktan alıyoruz.
  9. Çorbamıza istediğimiz kadar tuz ve karabiber atıp sosumuzuda ekliyoruz.
  10. Ellerimize sağlık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder