23 Ocak 2014 Perşembe

PATLICANLI ET KOFTE TARİFİ - SARAY KÖFTE TARİFİ

Saray kofte resmi
Pilav eşliğinde servis edebileceğimiz güzel bir lezzet saray köftesi...

Saray köftesi için malzemeler;
  • 400 gr az yağlı dana döş kıyma
  • 3-4 tane uzun patlıcan (enine 1cm civarı kalınlıklarda kesilmeli)
  • Yarım kilo domates - rendelenmiş
  • 1 demet maydanoz - ince kıyılmış
  • 150 gr kaşar rendesi
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
  • 2 adet soğan - rendelenmiş
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Saray köftesi yapılış tarifi;
  1. Derince bir kabın içine kıymayı, soğanı, kaşar peynirini, maydanoz ve tuzun bir kısmını ve karabiberi karıştırarak iyice yoğuruyoruz.
  2. Avucumuzun içini ıslatıp kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzun içinde yuvarlıyor ve sonrasında hafif bastırarak kofte şeklini veriyoruz.
  3. Hazırladığımız köfteleri yağlanmış fırına diziyoruz.
  4. 180 derecede önceden ısıtılmış olan fırında köftelerimizi pişiriyoruz.
  5. Köfteler pişerken bir tavaya yağımızı ekliyor ve patlıcanları kızartıyoruz.
  6. Başka bir tavaya domateleri ekliyor ve suyu çekinceye kadar pişiriyoruz. ocağı kapatarak tuzunu ve maydanozları ekliyoruz.
  7. Kızaran patlıcanların içine pişmiş olan köfteleri koyuyor ve sarıyoruz.
  8. Domates sosunu üzerine ekliyoruz.
  9. Ellerimize sağlık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder