22 Ocak 2014 Çarşamba

SEBZELİ SARIMSAKLI ET KÖFTE TARİFİ - KÖFTE TARİFLERİ

Sarımsaklı sebzeli et köfte resmi
Sarımsaklı sebzeli et köftesi malzemeleri;

  • 500 gr az yağlı kıyma
  • 1 adet soğan (ince kıyılmış veya rendelenmiş)
  • 1 adet havuç (rendelenmiş)
  • 1 adet kabak(rendelenmiş)
  • 1 dal pırasa (ince kıyılmış)
  • 2 diş sarımsak (döğülmüş)
  • taze kekik
  • 1 dal biberiye
  • 3-5 dal maydanoz (ince kıyılmış)
  • 4 tane tozt eğmeği (ufalanmış)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Tuz ve karabiber
  • Sıvıyağ
Sarımsaklı sebzeli et köftesi tarifi;
  1. Derince bir kabın içerisine kıymamızla birlikte, soğanı, pırasayı, kabağı, havucu, tost ekmeğini, kabartma tozunu, kimyonu, maydanozu, yumurtayı, kekiği, biberiyeyi, tuz ve karabiberi koyuyoruz.
  2. Tüm malzemeleri iyice yoğuruyoruz.
  3. Köfte harcımızı yuvarlarken elimize yapışmasın diye avucumuzun içini ıslatıyoruz.
  4. Köfte harcından cevizden daha büyük parçalar kopararak avucumuzda köfte şeklini veriyoruz.
  5. Tavaya sıvıyağı döküyoruz biraz ısınınca köftelerimizi içine atıp pişiriyoruz, Ocağımızın altı orta ateşte olmalıdır.
  6. Köftelerimizin iki tarafınıda kızartıyoruz. Turp ve roka gibi yeşillikler ile sunabiliriz.
  7. Ellerimize sağlık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder