22 Ocak 2014 Çarşamba

ISPANAKLI PİLİÇ SARMASI TARIFI - ET YEMEKLERİ

Ispanaklı piliç resmi
Ispanaklı piliç sarması için gerekli malzemeler;

  • 6 tane ince kesilmiş(yaprakvari) tavuk göğsü
  • 250 gram ıspanak
  • 100 gr dil peyniri
  • Yarım paket şekersiz krema
  • 1 tane soğan
  • 1 tane kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Ispanaklı piliç sarmasının tarifi;
  1. Bir kaba zencefil, karabiber,sarımsak,tuz ve zeytinyağını alıyoruz.
  2. Tavukları be karışıma marine ediyoruz.
  3. Tavukları marine ettikten sonra buzdolabında 2 saat bekletiyoruz.
  4. Bir tavanın içerisine ıspanakları, doğradığımız soğanla birlikte kırmızı biberle yağda soteliyoruz. Tuzu ekliyoruz.
  5. Ispanak sulanmadan ocağı söndürüyoruz.
  6. İnce hazırladığımız tavuk göğsünün içerisine sotelediğimiz ıspanağı koyuyoruz.
  7. Üzerine dil peynirini ekliyoruz.
  8. Tavuğu sarıp, yağsız bir tavada kısa bir süre mühürlüyoruz.
  9. Mühürlenen tavukları fırın kabına yerleştirip, kremayı üzerine döküyoruz.
  10. Yemeğin üzerini folya ile kapatarak, önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında yarım saat pişiriyoruz.
  11. Ellerimize sağlık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder