22 Ocak 2014 Çarşamba

YUKSUK KOFTESI TARIFI - EV YEMEKLERI TARIFLERI

Yüksük köftesi resmi
Yüksük köftesi malzemeleri;

  • 500 gr köftelik bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limonun suyu
  • Bulguru ıslatmak ve köfteyi pişirmek için sıcak su
Köftenin üstü için sosunun malzemeleri;
  • 3 tane domates
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
Yüksük köftenin yapılış tarifi;
  1. Bulguru bir kaba koyuyor ve üzerini kaplayacak şekilde sıcak suyu döküyoruz. Böylece bulgur yumuşayacak ve şişecektir.
  2. Yüksük köftesinin sosu için domatesleri rendeliyoruz.
  3. Bir tavaya zeytinyağını koyuyoruz biraz ısıttıktan sonra domatesi ekliyor ve kaynayıncaya kadar pişiriyoruz. Sonrasında domates salçasını,sarımsağını ve tuzunu ekliyerek domates suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
  4. Suyunu çekip şişmiş olan bulgura biber salçasını ve kimyonu ilave ederek yoğuruyoruz.
  5. Bulgurumuza yumurtayı, unu, irmiği, limon suyunu ve tuzu ekliyoruz.
  6. Harcımızı yoğururken elimize yapışmaması için elimizzi ıslıyor ve harcımızı yoğuruyoruz.
  7. Yoğurduğumuz harcımızdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyor ve sonrasında üzerine parmağımızı basarak içleri oyuk köfteler oluşturuyoruz.
  8. Köfteleri kaynar suya atarak pişiriyoruz. Köfteler suyun üzerine çıktığında pişmiş demektir.
  9. Köftelerin üzerine domates sosunu ekleyerek servis ediyoruz.
  10. Ellerimize sağlık..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder