20 Ocak 2014 Pazartesi

ÇORBA TARİFLERİ - HAVUÇ ÇORBASI NASIL YAPILIR

Havuç çorbası

Havuç çorbası için gerekli olan malzemeler;

  • 2 tane havuç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 4 su bardağı su
  • Maydanoz
  • Karabiber ve tuz
Havuç çorbasının yapılış tarifi;
  1. Zeytinyağını tencerede ısıtıyoruz. Havuçları rendeleyim zeytinyağı ile soteliyoruz.
  2. 2 yemek kaşığı olan unu ekleyip kavuruyoruz.
  3. Soğuk sütü yavaş yavaş ilave ediyor ve topaklanmaması için sürekli karıştırıyoruz.
  4. Suyu, tuzu ve karabiberi ilave edip, sürekli karıştırarak 20 dakika pişiriyoruz.
  5. Pişen çorbamızı çorba kasesine koyup maydanozla süslüyoruz.
  6. Ellerimize sağlık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder