20 Ocak 2014 Pazartesi

FIRINDA KARNIYARIK TARİFİ - BEŞAMEL SOSLU KARNIYARIK TARİFİ

Karnıyarık resmi
Sebze yemeklerinden karnıyarık yemeği fırında ve beşamel soslu olarak hazırlanabilecek şekli bu sayfamızda bulabilirsiniz...

Gerekli malzemeler;
Karnıyarık için;

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
Beşamel sos için gerekli malzemeler;
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
Süsü için;
  • Kaşar peyniri
Fırında Beşamel soslu karnıyarığın yapılış aşamaları;
  1. Patlıcanları alacalı olarak soyup kızgın yağda kızartıyoruz.
  2. Soğanları doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz sonrasında sarımsakları ve tuzu ekliyoruz.
  3. Kıymayı ekleyip kavurarak pişiriyoruz, kimyon ve karabiberi ilave ediyoruz.
  4. Doğradığımız yeşil biberi etin içine ekliyor birlikte pişiriyoruz.
  5. Et ve biberler pişince salçaları ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  6. Yarım su bardağından daha az suyu kıymaya ekleyip bununla pişmesini sağlıyoruz.
  7. Maydanozları ince ince kıyıp etin içerisine koyuyor ve karıştırıyoruz.
  8. Kızartmış olduğumuz patlıcanların ortalarını açıyor ve kıymalı harcı içlerine koyuyor, fırın tepsisine diziyoruz.Bunu bir kenarda bekletiyoruz.
  9. Beşamel sosu hazırlamak için sıvıyağı tencerede ısıtıyoruz. Un ilave ederek devamlı karıştırarak pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  10. Tuzu ve sütü ekliyoruz. Sütü eklerken beşamel sosu devamlı karıştırıyoruz.
  11. Beşamel sos muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıyoruz.
  12. Başemal sosu karnıyarıkların üzerine eşit miktarlarda döküyoruz.
  13. 180 derecede daha önce ısıtılmış fırında karnıyarıkların üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  14. Karnnıyarıkları fırından alıyor ve üzerlerine kaşarpeyniri serpiyor ve tekrar fırına veriyoruz. Peynirler eriyince yemeğimizi çıkarıyoruz.
  15. Ellerimize sağlık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder