20 Ocak 2014 Pazartesi

Tavuklu bezelyeli pirinç pilavı tarifi - Pilav Tarifleri

Bezelyeli pilav
Güzel bir salata eşliğinde yenilebilecek enfes bir pilav tarifi; Tavuklu, bezelyeli pirinç pilavının tarifi aşağıdadır;

Malzemeler;

  • Haşlanmış tavuk göğsü - 1 adet
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı sıvak tavuk suyu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Bezelyeli pirinç pilavının yapılışı;
  1. Sıvıyağ ve terayağını tencerede eritip pirinçleri ekleyip kavuruyoruz. Pirinçleri daha öncesinde birkaç defa yıkayıp iyice süzüyoruz.
  2. 1 bardak sıcak suyu ve 2 bardak sıcak tavuk suyunu ve tuzunu ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kadar pişiriyoruz.
  3. Bezelyeleri pilava ekleyip karıştırıyoruz.
  4. İstediğiniz büyüklükte bir kase alıp öncelikle tavukları sonrasındda pilavı doldurup servis tabağına ters çeviriyoruz.
  5. Yemeğimiz yenilmeye hazır. Ellerimize sağlık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder