Gerekli malzemeler;
- 2 adet tavuk budu (haşlanmış)
- 5 su bardağı tavuk suyu (haşladığınız tavuk budu suyundan elde ediyoruz)
- 1,5 kahve fincanı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet domates (rendelenecek)
- Yarım limon suyu
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım çay kaşığı kimyon
Tel şehriyeli tavuk çorbası yapımı;
- Tereyağını tencereye koyup eritelim.
- Rendelenmiş domatesleri tencereye ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
- Domatesler pişip suyunu çektikten sonra tavuk suyunu ilave edip karıştırarak 5 dakika daha pişirelim.
- Tel şehriyeleri ilave edelim ve şehriyelerin birbirine yapışıp hamurlaşmaması için devamlı karıştıralım.
- Haşlanmış ve küçük parçalara ayrılmış olan tavuk budumuzu ekleyelim.
- Haşlanmış nohutları ve kıyılmış maydanozları çorbaya ekledikten sonra 5 dakika daha karıştırarak pişirelim.
- 1 bardak ılık suyu da ilave ettikten sonra çorba kaynayana kadar pişirmeye devam edelim.
- Tuz, karabiber,kimyon ve limon suyunu ekleyip 3-4 dakika daha karıştırarak pişirelim.
- Çorbamız hazır. Ellerimize sağlık...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder