6 Ocak 2014 Pazartesi

Tel şehriyeli tavuk çorbası tarifi - Çorba tarifleri

Tel şehriyeli tavuk çorbası
Yapımı kolay olan çorbalardan birisi tel şehriyeli tavuk çorbası tarifini sizlerle paylaşmaya çalışcağım.

Gerekli malzemeler;

  • 2 adet tavuk budu (haşlanmış)
  • 5 su bardağı tavuk suyu (haşladığınız tavuk budu suyundan elde ediyoruz)
  • 1,5 kahve fincanı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet domates (rendelenecek)
  • Yarım limon suyu
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım çay kaşığı kimyon
Tel şehriyeli tavuk çorbası yapımı;
  1. Tereyağını tencereye koyup eritelim.
  2. Rendelenmiş domatesleri tencereye ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
  3. Domatesler pişip suyunu çektikten sonra tavuk suyunu ilave edip karıştırarak 5 dakika daha pişirelim.
  4. Tel şehriyeleri ilave edelim ve şehriyelerin birbirine yapışıp hamurlaşmaması için devamlı karıştıralım.
  5. Haşlanmış ve küçük parçalara ayrılmış olan tavuk budumuzu ekleyelim.
  6. Haşlanmış nohutları ve kıyılmış maydanozları çorbaya ekledikten sonra 5 dakika daha karıştırarak pişirelim.
  7. 1 bardak ılık suyu da ilave ettikten sonra çorba kaynayana kadar pişirmeye devam edelim.
  8. Tuz, karabiber,kimyon ve limon suyunu ekleyip 3-4 dakika daha karıştırarak pişirelim.
  9. Çorbamız hazır. Ellerimize sağlık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder