30 Aralık 2013 Pazartesi

BEKAR YEMEKLERİ - MENEMEN TARİFİ - MENEMEN NASIL YAPILIR

Menemen tarifi resmi
     Bloğumun ilk günlerinde ustasının bol olduğu ve çokça bilinen yemeklerin tariflerden eklemeye çalışıyorum. Bu yazımızın konusu menemen. Menemen yemeğinin adı aynı ada sahip ilçemiz Menemenden mi gelmiş diye merak ediyorum. Sanırım bu konu hakkında ileriki bir zamanda biraz araştırma yaparım.

     Menemen tarifinde kişiden kişiye kullanılan malzemeler ve yapım şekli azda olsa farklılık gösteriyor. Ben burada lezzetli olacağını umduğum bir tarifi sunmaya çalışacağım.

    Menemen yemeği için gerekli malzemeler;
  •  3 tane domates
  •  2 tane sivri biber
  • 2 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım fincan ayçiçek yağı
 Menemenin hazırlanışı;
  1. Biberleri ince ince doğrayın.
  2. Domatesleri soyup rendeleyin.
  3. Bir tava içerisine yarım fincan kadar ayçiçek yağını koyun az biraz ısıttıktan sonra doğramış olduğunuz biberleri ekleyip kavurun.
  4. Rendelemiş olduğunuz domatesleri tavaya ekleyin ve karıştırıp pişirmeye bırakın.
  5. Tuz ve biberi ilave edip karıştırın.
  6. Yemek bayağı bir piştikten sonra yumurtaları önce ayrı bir kapta çırpıp menemenimize katın, ve karıştırın. Yumurtaların pişmesi içinde biraz bekleyin.
  7. Ellerinize sağlık. Afiyet olsun.