2 Ocak 2014 Perşembe

Peynirli Açma Püf Noktaları - Peynirli Açma Tarifi

Peynirli açma yaparken aşağıdaki hususlara dikkat ederseniz daha lezzetli bir peynirli açma elde edebilirsiniz.
  • Yağsız peynir kullanın. Yağlı peynirler açma pişerken eriyip akabilir, ondan dolayı lor peyniri gibi yağsız peynir kullanın.
  • Hamurun iyi mayalanmış olması gerekmektedir. Bunun için hamuru yoğurduğunuzda yarım saat ve hamura şekil verdikten sonra yarım saat mayalanması için dinlendirin.
  • Açmaları pişirdiğiniz fırın sıcaklığı 180 derece olmalıdır. Fırınımızı önceden ısıtırsakta pişme süresini kısaltmış oluruz.
  • Hamur yoğururken kollanacağınız süt ve su ılık olmalıdr.
  • Bu püf noktarına dikkat ederseniz daha lezzetli açmalar elde edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Girit ezme tarifi Girit ezme nasıl yapılır?


girit ezme

Girit ezme malzemeleri;
  • Beyaz peynir
  • Taze lor
  • Tulum peyniri
  • Çekilmiş ceviz
  • Pul biber
  • Zeytinyağı
  • Kekik
Girit Ezmesinin yapılışı;
  1. Peynirleri derin bir kabın içine rendeleyin, kekik ve pul biber ekleyin.
  2. Zeytin yağı ve çekilmiş cevizi ilave edip bu karışımı yoğurun.
  3. Girit ezme hafif ıslak olmalıdır. Gerekiyorsa biraz daha zeytinyağı ekleyin.
  4. Afiyet olsun.