- Yağsız peynir kullanın. Yağlı peynirler açma pişerken eriyip akabilir, ondan dolayı lor peyniri gibi yağsız peynir kullanın.
- Hamurun iyi mayalanmış olması gerekmektedir. Bunun için hamuru yoğurduğunuzda yarım saat ve hamura şekil verdikten sonra yarım saat mayalanması için dinlendirin.
- Açmaları pişirdiğiniz fırın sıcaklığı 180 derece olmalıdır. Fırınımızı önceden ısıtırsakta pişme süresini kısaltmış oluruz.
- Hamur yoğururken kollanacağınız süt ve su ılık olmalıdr.
- Bu püf noktarına dikkat ederseniz daha lezzetli açmalar elde edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yemek tarifi yayınladığımız bloğumuzda nasıl yapılır sorusuna verebileceğimiz kimi kolay kimi biraz zor yemek tariflerini bulabilirsiniz. Pasta kek tarifleri, Et köfte kebap tarifleri, pilav tarifi çorbalar yani bir sürü şey....
2 Ocak 2014 Perşembe
Peynirli Açma Püf Noktaları - Peynirli Açma Tarifi
Peynirli açma yaparken aşağıdaki hususlara dikkat ederseniz daha lezzetli bir peynirli açma elde edebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder