2 Ocak 2014 Perşembe

Peynirli Açma Püf Noktaları - Peynirli Açma Tarifi

Peynirli açma yaparken aşağıdaki hususlara dikkat ederseniz daha lezzetli bir peynirli açma elde edebilirsiniz.
  • Yağsız peynir kullanın. Yağlı peynirler açma pişerken eriyip akabilir, ondan dolayı lor peyniri gibi yağsız peynir kullanın.
  • Hamurun iyi mayalanmış olması gerekmektedir. Bunun için hamuru yoğurduğunuzda yarım saat ve hamura şekil verdikten sonra yarım saat mayalanması için dinlendirin.
  • Açmaları pişirdiğiniz fırın sıcaklığı 180 derece olmalıdır. Fırınımızı önceden ısıtırsakta pişme süresini kısaltmış oluruz.
  • Hamur yoğururken kollanacağınız süt ve su ılık olmalıdr.
  • Bu püf noktarına dikkat ederseniz daha lezzetli açmalar elde edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder