3 Ocak 2014 Cuma

Zebra Kekin iyi kabarması için ne yapılır?

Zebra kekin daha iyi kabarması için şu püf noktalarına dikkat edelim;


  • Süt ve yumurtalar oda sıcaklığında olmalıdır.
  • Un ve kabartma tozu harcımıza en son ilave etmeli ve yavaş yavaş karıştırmalıyız. Unun elenmiş olması kabarmaya yardımcı olacaktır.
  • Fırın 180 derecede ısıtılmış olmalı ve keki fırına sürdükten sonra yarım saat fırının kapağını hiç açmamalıyız.
  • Hazırladığımız keke, zebra deseni verirken kaşık kaşık koduğumuz kek harcını kaşıkla veya elimizle düzeltmemeliyiz.

Zebra kek tarifi Zebra kek nasıl yapılır?

zebra kek resmi
Kek tarifleri arasında zebra kek tarifi burada...

6-8 kişilik zebra kek için malzemeler;

  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 25 gr kakao
Zebra kek yapılış aşamaları;
  1. Süt ve yumurtanın oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim. Yani malzemeler dolapta ise dolaptan çıkardıktan sonra belli bir süre bekleyelim.
  2. Yumurtaları derin bir kase içerisine kırıp köpürene kadar çırpalım
  3. Şeker ve sütü ilave edip tekrar çırpalım.
  4. Sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edelim.
  5. Kabartma tozu, un ve vanilyayı ilava edip yavaşça karıştıralım.
  6. Kek harcını iki eşit parçaya ayıralım ve bir parçasının içine kakaoyu ekleyelim.
  7. Kekimizin zebra kek olması, yani desenli olması için öncelikle sade karışımdan  2 kaşık alıp keki pişireceğimiz kaba dökelim. 
  8. Aynı şekilde iki kaşık kakaolu karışımdan alıp biraz önce eklediğimiz sade karışımın üzerine döküyoruz. Bu işlemi tüm karışımlar bitene kadar tekrarlıyoruz böylece kekimize desen vermiş oluruz.
  9. Keki önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 45 dakika pişiriyoruz.
  10. Ellerimize sağlık. Afiyet olsun.

Rum salatası tarifleri - Saganaki tarifi

Rum meze salata yemek çeşitlerinden saganaki tarifi...
Gerekli malzemeler;
  • Sepet peyniri diğer tabiri ile kelle peyniri
  • Beyaz un yada mısır unu
  • Zeytinyağı
Saganakinin hazırlanışı;
  1.  Peynirleri suya batırıp sonrasında una bulayın. Una bulamamızın nedeni peyniri pişirirken peynirin erimemesini sağlamaktır.
  2. Tavayı ısıtın ve una buladığınız peynirleri üzerine koyarak pişirin.
  3. Pişirilen peynirlerin üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın. Afiyet olsun.