5 Ocak 2014 Pazar

Yeşil mercimek salatası puf noktaları

Yeşil mercimek salatası hazırlarken dikkat etmeniz gereken püf noktaları şöyledir;


  1. Yeşil mercimekleri kaynatacağımız zaman kaynamış olan suyun içine koymalıyız ve mercimekleri 25 dakikadan fazla haşlamamalıyız. Çünkü mercimekleri çok haşlarsak dağılırlar.
  2. Mercimekler haşlandıktan sonra kesinlikle soğuk sudan geçirmemeliyiz. Suyunu suzup ara ara karıştırarak kendiliğinden soğumasını beklemeliyiz.
  3. İsteğe bağlı olarak havuç mantar gibi malzemelerde kullanılabilir...

Salata Tarifleri - Yeşil mercimek salatası tarifi

Yeşil mercimek salatası nasıl yapılır diyorsanız cevabını burada bulabilirsiniz. Yeşil mercimek salatasının yapımına malzemeleri hazırlayarak başlayalım...

Gerekeli malzemeler;

  • Yeşil mercimek (1,5 su bardağı)
  • 1 kutu mısır
  • 3 dal taze soğan
  • yarım demet dereotu
  • yarım demet maydanoz
  • 1 tane kırmızı biber
  • 3 veya 4 tane kornişon turşu
Sos için;
  • sıvıyağ
  • limon
  • tuz
Yeşil mercimek salatası yapılışı;
  1. Mercimekleri su içerisinde 20-25 dakika haşlayalım.
  2. Dereotu ve maydanozu ince bir şekilde doğrayalım.
  3. Turşuları küp küp, yeşil soğanı çok ince olamayacak biçimde kıyalım.
  4. Keserak hazırladığımız tüm malzemeleri ve haşlanan mercimeği salata kasesine koyalım.
  5. Limon suyu, sıvıyağ ve tuzu bir kasede karıştırıp salatanın üzerine dökerek salatayı karıştıralım.
  6. Yeşil mercimek salatamız böylece hazır ellerimize sağlık....