18 Ocak 2014 Cumartesi

Zebra kek tarifi için gereken malzemeler

Zebra kek hazırlamak için gereken malzeme listesini bu sayfamızda sunmaya çalıştık. Bu malzemeler ile yapabileceğiniz kek 6-8 kişilik olacaktır.

- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 25 gr kakao

Etimek tatlısı tarifi - Vişneli etimek tatlısı tarifi

Vişneli etimek tatlısı
Vişneli etimek tatlısı yapmak için gerekli malzemeler;

  • 1 paket etimek
Vişneli etimek tatlısı muhallebisinin malzemeleri;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket toz kremşanti
  • 1 yemek kaşığı nişasta
Vişneli etimek tatlısının vişne sosu malzemeleri;
  • 1 su bardağı vişne tanesi
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı vişne suyu
Vişneli etimek tatlısının tarifi;
  1. Bir tencereye sütü,unu, toz şekeri ve nişastayı ilave edip muhallebi koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.Pişen muhallebiyi soğuması için bir kenara bırakalım.
  2. Etimekleri sütle ıslatıp tabağa dizelim.
  3. Kremşantiyi soğumuş olan muhallebiye ekleyip mikserle pürüzsüz hale gelene kadar karıştıralım.
  4. Muhallebiyi sütle ıslatıp tabağa dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökelim.
  5. Vişneli sosu hazırlamak için vişne suyunu, nişastayı ve toz şekeri bir tencereye koyalım. Bu karışımı koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Ocağın altını kapatalım.
  6. Pişip koyulaşan sosun içerisine çekirdekleri önceden çıkarılmış vişneleri ilave ediyoruz ve biraz karıştırıyoruz.
  7. Hazırladığımız vişneli sosu mahallebinin üzerine döküyoruz.
  8. Vişneli etimek tatlımız en az 3 saat buzdolabında beklettikten sonra servise hazır olmuş oluyor.
  9. Ellerimize sağlık.

Haşlanmış patates ile patates topları tarifi - Patates yemekleri

Top patates
Patates yemeklerini sevenler için değişik ve karışık tatları olan güzel bir yemek tarifi...

Gerekli malzemeler;

  • 5-6 tane patates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Çörek otu
  • 1 adet havuç
  • 1 tane limonun suyu
  • Sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
Top patates yapımı tarifi;


  1. Patatesleri soyup, önce 2'ye daha sonra bu iki parçayı da 2'ye bölerek bir tencerenin içine alıp üzerini birkaç parmak geçecek şekilde su ekleyerek haşlanması için ocağa koyalım.
  2. Patatesler haşlanırken, havuçları rendeleyelim. Rendelediğim havuçları az bir yağda kavuralım.
  3. Haşlanmış olan patatesleri derin bir kaba koyup üzerine tuz, karabiber, limon suyunu ve sıvı yağı ekleyip patatesleri ezelim.
  4. Patatesleri iyice ezip püre haline getirdikten sonra ince ince kıydığımız maydanozları içine ekleyip iyice karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  5. Patatesler soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparım elimizle misket gibi yuvarlayalım.
  6. Yuvarladığımız patateslerin her biri bir çeşit olmak üzere havuç, dereotu ve çörek otu ile süsleyelim.
  7. Ellerimize sağlık.

Tavuklu makarna mantısı tarifi - Makarna tarifleri

Tavuklu makarna mantisi
Tavuklu makarna mantısı malzemeleri;

  • Yarım paket mantı makarna
  • Tuz
  • Sıvı Yağ
Tavuklu makarna mantısının üst harcı malzemeleri;
  • 500gr tavuk göğsü
  • 1 yemek karşısı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 veya 2 diş sarımsak
  • tuz, karabiber, nane
Yoğurt sosu malzemeleri;
  • 1 kase yoğurt
  • 1 veya 2 diş sarımsak
  • Tuz
En üst sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kıyılmış maydanoz
Tavuklu makarna mantısının yapılışı;
  1. Kaynar suyun içine yarım paket mantı makarnayı ekliyoruz. Makarnaların yapışmaması için suya bir tatlı kaşığı kadar sıvı yağ ekliyor ve tuzu ekliyoruz.Makarnalar pişince süzüp beklemeye alıyoruz.
  2. Yarım kilo kadar olan tavuk göğsünü jülyen şeklinde doğrayalım.
  3. Bir tavaya sıvı yağı ve ezilmiş sarımsakları koyup kavuralım ve domates salçası ve biber salçasını ilave edip kavuralım.
  4. Bu karışıma tavukları ekleyip pişirelim, tuz, nane ve karabiberi ilave edip karıştıralım.
  5. Ayrı bir kapta yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştıralım.
  6. Pişirmiş olduğumuz makarnaların üzerine sarımsaklı yoğurdu yayalım.
  7. Makarna ve yoğurdun üzerine tavukları yayalım
  8. Bir tavada 1 yemek kaşığı tere yağını eritelim ve yemeğin üzerine gezdirelim.
  9. Son olarak kıyılmış maydanozu hazırladığımız tavuklu makarna mantısının üzerine ekleyelim.
  10. Ellerimize sağlık.