- 1 paket etimek
Vişneli etimek tatlısı muhallebisinin malzemeleri;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket toz kremşanti
- 1 yemek kaşığı nişasta
Vişneli etimek tatlısının vişne sosu malzemeleri;
- 1 su bardağı vişne tanesi
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı vişne suyu
Vişneli etimek tatlısının tarifi;
- Bir tencereye sütü,unu, toz şekeri ve nişastayı ilave edip muhallebi koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.Pişen muhallebiyi soğuması için bir kenara bırakalım.
- Etimekleri sütle ıslatıp tabağa dizelim.
- Kremşantiyi soğumuş olan muhallebiye ekleyip mikserle pürüzsüz hale gelene kadar karıştıralım.
- Muhallebiyi sütle ıslatıp tabağa dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökelim.
- Vişneli sosu hazırlamak için vişne suyunu, nişastayı ve toz şekeri bir tencereye koyalım. Bu karışımı koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Ocağın altını kapatalım.
- Pişip koyulaşan sosun içerisine çekirdekleri önceden çıkarılmış vişneleri ilave ediyoruz ve biraz karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız vişneli sosu mahallebinin üzerine döküyoruz.
- Vişneli etimek tatlımız en az 3 saat buzdolabında beklettikten sonra servise hazır olmuş oluyor.
- Ellerimize sağlık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder