- Yarım paket mantı makarna
- Tuz
- Sıvı Yağ
Tavuklu makarna mantısının üst harcı malzemeleri;
- 500gr tavuk göğsü
- 1 yemek karşısı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 veya 2 diş sarımsak
- tuz, karabiber, nane
Yoğurt sosu malzemeleri;
- 1 kase yoğurt
- 1 veya 2 diş sarımsak
- Tuz
En üst sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Kıyılmış maydanoz
Tavuklu makarna mantısının yapılışı;
- Kaynar suyun içine yarım paket mantı makarnayı ekliyoruz. Makarnaların yapışmaması için suya bir tatlı kaşığı kadar sıvı yağ ekliyor ve tuzu ekliyoruz.Makarnalar pişince süzüp beklemeye alıyoruz.
- Yarım kilo kadar olan tavuk göğsünü jülyen şeklinde doğrayalım.
- Bir tavaya sıvı yağı ve ezilmiş sarımsakları koyup kavuralım ve domates salçası ve biber salçasını ilave edip kavuralım.
- Bu karışıma tavukları ekleyip pişirelim, tuz, nane ve karabiberi ilave edip karıştıralım.
- Ayrı bir kapta yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştıralım.
- Pişirmiş olduğumuz makarnaların üzerine sarımsaklı yoğurdu yayalım.
- Makarna ve yoğurdun üzerine tavukları yayalım
- Bir tavada 1 yemek kaşığı tere yağını eritelim ve yemeğin üzerine gezdirelim.
- Son olarak kıyılmış maydanozu hazırladığımız tavuklu makarna mantısının üzerine ekleyelim.
- Ellerimize sağlık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder