18 Ocak 2014 Cumartesi

Haşlanmış patates ile patates topları tarifi - Patates yemekleri

Top patates
Patates yemeklerini sevenler için değişik ve karışık tatları olan güzel bir yemek tarifi...

Gerekli malzemeler;

  • 5-6 tane patates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Çörek otu
  • 1 adet havuç
  • 1 tane limonun suyu
  • Sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
Top patates yapımı tarifi;


  1. Patatesleri soyup, önce 2'ye daha sonra bu iki parçayı da 2'ye bölerek bir tencerenin içine alıp üzerini birkaç parmak geçecek şekilde su ekleyerek haşlanması için ocağa koyalım.
  2. Patatesler haşlanırken, havuçları rendeleyelim. Rendelediğim havuçları az bir yağda kavuralım.
  3. Haşlanmış olan patatesleri derin bir kaba koyup üzerine tuz, karabiber, limon suyunu ve sıvı yağı ekleyip patatesleri ezelim.
  4. Patatesleri iyice ezip püre haline getirdikten sonra ince ince kıydığımız maydanozları içine ekleyip iyice karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  5. Patatesler soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparım elimizle misket gibi yuvarlayalım.
  6. Yuvarladığımız patateslerin her biri bir çeşit olmak üzere havuç, dereotu ve çörek otu ile süsleyelim.
  7. Ellerimize sağlık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder