Gerekli malzemeler;
- 5-6 tane patates
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Çörek otu
- 1 adet havuç
- 1 tane limonun suyu
- Sıvı yağ
- Tuz, karabiber
Top patates yapımı tarifi;
- Patatesleri soyup, önce 2'ye daha sonra bu iki parçayı da 2'ye bölerek bir tencerenin içine alıp üzerini birkaç parmak geçecek şekilde su ekleyerek haşlanması için ocağa koyalım.
- Patatesler haşlanırken, havuçları rendeleyelim. Rendelediğim havuçları az bir yağda kavuralım.
- Haşlanmış olan patatesleri derin bir kaba koyup üzerine tuz, karabiber, limon suyunu ve sıvı yağı ekleyip patatesleri ezelim.
- Patatesleri iyice ezip püre haline getirdikten sonra ince ince kıydığımız maydanozları içine ekleyip iyice karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Patatesler soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparım elimizle misket gibi yuvarlayalım.
- Yuvarladığımız patateslerin her biri bir çeşit olmak üzere havuç, dereotu ve çörek otu ile süsleyelim.
- Ellerimize sağlık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder