21 Ocak 2014 Salı

TON BALIKLI MAKARNA SALATASI - MAKARNA YEMEK TARIFLERI

Ton balıklı makarna
Ton balıklı makarna salatası için gerekli malzemeler;

  • Yarım paket makarna
  • 1 kutu konserve ton balık
  • 1 kutu konserve mısır
  • 5-10 dal dereotu
  • 5-10 dal maydanoz
  • 2-3 tane taze soğan
  • Tuz
Ton balıklı makarna salatası tarifi;
  1. Tencerenin içine yarım paket makarnayı koyuyoruz ve önceden kaynattığımız sudan makarnaların üzerini az biraz geçecek şekilde ekliyoruz. Bir miktar tuz ve 3-5 damla kadar sıvı yağ ekliyoruzki makarnalar birbirine yapışmasın. Ben yapabildiğimce suyu ayarlayıp makarnanın tüm suyu çekmesini sağlamaya çalışıyorum ve suyu süzmüyorum ama suyu çok koyduysak muhakkak makarnalar haşlandıktan sonra suyu süzüp makarnaları bir kenara alıyoruz.
  2. Maydanozu, dereotunu ve taze soğanımızı salata için kestiğimiz büyüklükte doğruyoruz.
  3. Doğradığımız malzemelerimizi bir kaba alıyor ve üzerine mısırı ve ton balığını ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Makarnalarıda üzerine ekleyip iyice bir karıştırıyoruz.
  5. Ellerimize sağlık.

MANTARLI BULGUR PILAVI TARIFI

Mantarlı bulgur pilavı

Mantarlı bulgur pilavı için gerekli malzemeler;

  • 1 kase ince doğranmış mantar - 400 gr
  • 2 su bardağı bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 1 kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kekik
  • Tuz
Mantarlı bulgurun tarifi;
  1. Soğanımızı soyup küp küp doğruyoruz.
  2. Mantarı çok ince olmayacak şekilde doğrayalım.
  3. Tereyağı ve sıvı yağı tencereye ekleyip kavuruyoruz. Soğandan sonra mantarları ekleyip soğanla birlikte kavuruyoruz.
  4. Mantarı kavururkek kekiği ekliyoruz.
  5. Mantarı soteledikten sonra önceden kaynattığımız 3 su bardağı suyu tencereye ekliyoruz.
  6. Suyu ekledikten sonra bulgurları ve tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte demlenerek pişmesini bekliyoruz.
  7. Pişen yemeğimizi servis tabağına alıyoruz.
  8. Ellerimize sağlık.

PEYNIRLI OMLET TARIFI - OMLET TARIFLERI

Peynirli omlet resmi
Peynirli omlet için gerekli malzemeler;

  • 4 adet yumurta
  • 300 gr beyaz peynir
  • 1 kahve fincanı ayçiçek yağı
Peynirli omletin tarifi;
  1. Peyniri bir çatal vasıtası ile eziyoruz.
  2. Yumurtaları kırıp peynirin üzerine ekleyelim ve peynir zaten tuzlu olduğundan çok az bir tuz ilave ederek karıştıralım.
  3. Yağı tavada kızdırıp, peynirli yumurta karışımını pişirelim.
  4. Ellerimize sağlık

KARA ERIK RECELI TARIFI - RECEL TARIFLERI

Kara erik reçeli
Kara erik reçelinin tarifini aşağıda adım adım bulabilirsiniz.

Gerekli malzemeler;

  • 1 kilogram kara erik
  • 1 kilogram şeker
  • 1 çorba kaşığı kadar limon suyu
  • 1 adet büyük diş limon tuzu
  • 4 tane karanfil
  • 2 su bardağı su
Kara erik reçeli yapılışı;
  1. Kara erikleri önce 2'ye bölüyor çekirdeklerini çıkarıp tekrar ikiye bölüyoruz. Böylece her bir eriği 4 parçaya bölmüş oluyoruz.
  2. Erikleri tencereye koyup üzerine şeker ilave ediyoruz. Bir gece bu şekilde bekletiyoruz.
  3. Erikler bir gece şekerle bekletilme ile sulanmışlardır. Bu karışımı harlı ateşte kaynatıyoruz. Reçel kaynamaya başlayınca ocağı kısıyoruz.
  4. Reçelin köpürmesini engellemek için bir tatlı kaşığı tereyağı ilave ediyoruz.
  5. Karanfil tanelerini bir beze yada süzgece koyarak reçelin içine koyuyoruz. 
  6. Reçel koyu kıvama gelince limon tuzunu ve limon suyunu reçele ekliyoruz.Reçeli 2 dakika daha kaynatıp ocağı söndürüyoruz.
  7. Eklediğimiz karanfilleri alıyoruz. Reçel kaynarken çok köpürüyorsa köpüğü bir kaşık veya kevgir vasıtası ile alabiliriz.
  8. Reçelimiz hazır. Kavanoza koyup muhafaza edebilir, istediğimiz zaman tüketebiliriz. 
  9. Ellerimize sağlık...

ARMUT RECELI YAPILISI - ARMUT RECELI NASIL YAPILIR

Armut reçeli resmi
Evde yapılan reçeller hem daha lezzetli hemde daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim. Çok fazla alışık olmasakta armut reçelinin tarifini yazmaya gayret edeceğim.

Armut reçeli için gerekli olan malzemeler;

  • 1 kilogram armut
  • 1,5 kilogram toz şeker
  • Limon tuzu
  • Yarım limonun tuzu
  • 1 parça zencefil
  • 3 tane karanfil
  • 1 çubuk tarçın
  • 3 su bardağı su
Armut reçeli yapılışı;
  1. Armutları soyarak çekirdeklerini çıkarıyor küp küp doğruyoruz.
  2. Bir tencereye su, şeker, tarçın, karanfil,zencefili koyup kaynatıyoruz.
  3. Kaynayan şerbetin içine armutları ekliyoruz. Reçelin köpürüp taşmaması için tencereye bir tatlı kaşığı kadar tereyağı ekliyoruz.
  4. Reçel koyulaşınca limon suyuyla birlikte limon tuzunu da ilave ederek 2 dakika daha kaynatıp, reçeli ocaktan indiriyoruz.
  5. Armut reçelimizi kavanoza alıyoruz ve böylece muhafaza ediyoruz.
  6. Ellerimize sağlık...