- 6 adet kemiksiz tavuk kalçası
- 1 kaşık sıvıyağ
- 2 adet patates - yemeklik doğranmış
- 2 adet havuç - halka halka doğranmış
- 1 su bardağı bezelye
- 1 tane kırmızı biber
- 15-20 tane arpacık(ufak) soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 tane sivri biber
- 5 su bardağı yani 1lt sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber ve kekik
Tavuklu orman kebabının yapılış tarifi;
- Tencereye 1 kaşık sıvı yağımızı koyup eritiyor ve tavuklarıda ekleyip biraz pişiriyoruz.
- Tavukların rengi döndükten sonra arpacık soğanları ekliyoruz.
- Tencereye havucu, patatesi,biberi ve sarımsağın bir kısmını ekliyoruz. Tuz ve karabiberi ilave ediyoruz.
- Domates salçamızı sıcak suyla eritiyoruz ve tencereye ekliyoruz.Sıcak suyumuzuda ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika pişiriyoruz.
- 20 dakika kadar pişen yemeğimize 1 su bardağı bezelyeyi, kırmızı biberi, kalan sarımsakları ve keki ekleyip 5 dakika daha pişiriyoruz.
- Yemeğimiz hazır ellerimize sağlık...