23 Ocak 2014 Perşembe

TAVUKLU ORMAN KEBABI TARİFİ - ORMAN KEBABI NASIL YAPILIR

Tavuklu orman kebabı resmi
Tavuklu orman kebabı yapmak için gerekli malzemeler;

  • 6 adet kemiksiz tavuk kalçası
  • 1 kaşık sıvıyağ
  • 2 adet patates - yemeklik doğranmış
  • 2 adet havuç - halka halka doğranmış
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 tane kırmızı biber
  • 15-20 tane arpacık(ufak) soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 tane sivri biber
  • 5 su bardağı yani 1lt sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber ve kekik
Tavuklu orman kebabının yapılış tarifi;
  1. Tencereye 1 kaşık sıvı yağımızı koyup eritiyor ve tavuklarıda ekleyip biraz pişiriyoruz.
  2. Tavukların rengi döndükten sonra arpacık soğanları ekliyoruz.
  3. Tencereye havucu, patatesi,biberi ve sarımsağın bir kısmını ekliyoruz. Tuz ve karabiberi ilave ediyoruz.
  4. Domates salçamızı sıcak suyla eritiyoruz ve tencereye ekliyoruz.Sıcak suyumuzuda ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika pişiriyoruz.
  5. 20 dakika kadar pişen yemeğimize 1 su bardağı bezelyeyi, kırmızı biberi, kalan sarımsakları ve keki ekleyip 5 dakika daha pişiriyoruz. 
  6. Yemeğimiz hazır ellerimize sağlık...

TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI TARİFİ - TERBİYELİ PİLİC ÇORBA TARİFİ

Terbiyeli piliç çorba tarifi
Terbiyeli piliç çorbası diğer adıyla terbiyeli tavuk çorbası tarifi;

Gerekli Malzemeler;
  • Haşlanmış tavuk göğsü veya tavuk budu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yumurta sarısı
  • 6-7 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz ve Karabiber
Çorbanın sosu için;
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • Maydanoz
Yapılışı;
  1. Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağımızı koyup eritiyoruz.
  2. Tereyağı eriyince 2 yemek kaşığı unumuzu ekliyor ve devamlı karıştırarak kokusu çıkana kadar pişiriyoruz.
  3. Yavaş yavaş tavuk suyunu eklerken aynı zamanda sürekli karıştırıyoruzki içindeki unlar topak topak olmasın.
  4. Çorbanın suyu tencerede pişerken ayrı bir kasede limonsuyu ile yumurtayı çırpıp terbiyeyi hazırlıyoruz.
  5. Hazırladığımız terbiyenin içine tenceredeki tavuk suyundan hafif hafif ekliyor ve ılıtıyoruz. 
  6. Ilıttığımız terbiyeyi tencereye ekliyoruz.
  7. Haşlanmış ve küçük parçalar haline getirilmiş tavuk etimizi tencereye ekliyor ve tencerenin kapağını kapatıyoruz.
  8. Tavuk çorbamızın üzeri için, tavada 2 yemek kaşığı kadar olan tereyağını ekliyor eritip biraz kızdırdıktan sonra kırmızı biberleri ekleyip yanmadan ocaktan alıyoruz.
  9. Çorbamıza istediğimiz kadar tuz ve karabiber atıp sosumuzuda ekliyoruz.
  10. Ellerimize sağlık...

PATLICANLI ET KOFTE TARİFİ - SARAY KÖFTE TARİFİ

Saray kofte resmi
Pilav eşliğinde servis edebileceğimiz güzel bir lezzet saray köftesi...

Saray köftesi için malzemeler;
  • 400 gr az yağlı dana döş kıyma
  • 3-4 tane uzun patlıcan (enine 1cm civarı kalınlıklarda kesilmeli)
  • Yarım kilo domates - rendelenmiş
  • 1 demet maydanoz - ince kıyılmış
  • 150 gr kaşar rendesi
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
  • 2 adet soğan - rendelenmiş
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Saray köftesi yapılış tarifi;
  1. Derince bir kabın içine kıymayı, soğanı, kaşar peynirini, maydanoz ve tuzun bir kısmını ve karabiberi karıştırarak iyice yoğuruyoruz.
  2. Avucumuzun içini ıslatıp kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzun içinde yuvarlıyor ve sonrasında hafif bastırarak kofte şeklini veriyoruz.
  3. Hazırladığımız köfteleri yağlanmış fırına diziyoruz.
  4. 180 derecede önceden ısıtılmış olan fırında köftelerimizi pişiriyoruz.
  5. Köfteler pişerken bir tavaya yağımızı ekliyor ve patlıcanları kızartıyoruz.
  6. Başka bir tavaya domateleri ekliyor ve suyu çekinceye kadar pişiriyoruz. ocağı kapatarak tuzunu ve maydanozları ekliyoruz.
  7. Kızaran patlıcanların içine pişmiş olan köfteleri koyuyor ve sarıyoruz.
  8. Domates sosunu üzerine ekliyoruz.
  9. Ellerimize sağlık...