Pilav eşliğinde servis edebileceğimiz güzel bir lezzet saray köftesi...
Saray köftesi için malzemeler;
- 400 gr az yağlı dana döş kıyma
- 3-4 tane uzun patlıcan (enine 1cm civarı kalınlıklarda kesilmeli)
- Yarım kilo domates - rendelenmiş
- 1 demet maydanoz - ince kıyılmış
- 150 gr kaşar rendesi
- 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
- 2 adet soğan - rendelenmiş
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Saray köftesi yapılış tarifi;
- Derince bir kabın içine kıymayı, soğanı, kaşar peynirini, maydanoz ve tuzun bir kısmını ve karabiberi karıştırarak iyice yoğuruyoruz.
- Avucumuzun içini ıslatıp kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzun içinde yuvarlıyor ve sonrasında hafif bastırarak kofte şeklini veriyoruz.
- Hazırladığımız köfteleri yağlanmış fırına diziyoruz.
- 180 derecede önceden ısıtılmış olan fırında köftelerimizi pişiriyoruz.
- Köfteler pişerken bir tavaya yağımızı ekliyor ve patlıcanları kızartıyoruz.
- Başka bir tavaya domateleri ekliyor ve suyu çekinceye kadar pişiriyoruz. ocağı kapatarak tuzunu ve maydanozları ekliyoruz.
- Kızaran patlıcanların içine pişmiş olan köfteleri koyuyor ve sarıyoruz.
- Domates sosunu üzerine ekliyoruz.
- Ellerimize sağlık...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder