Terbiyeli piliç çorbası diğer adıyla terbiyeli tavuk çorbası tarifi;
Gerekli Malzemeler;
- Haşlanmış tavuk göğsü veya tavuk budu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım limonun suyu
- 1 yumurta sarısı
- 6-7 su bardağı tavuk suyu
- Tuz ve Karabiber
Çorbanın sosu için;
- 1 yemek kaşığı kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı kadar tereyağı
- Maydanoz
- Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağımızı koyup eritiyoruz.
- Tereyağı eriyince 2 yemek kaşığı unumuzu ekliyor ve devamlı karıştırarak kokusu çıkana kadar pişiriyoruz.
- Yavaş yavaş tavuk suyunu eklerken aynı zamanda sürekli karıştırıyoruzki içindeki unlar topak topak olmasın.
- Çorbanın suyu tencerede pişerken ayrı bir kasede limonsuyu ile yumurtayı çırpıp terbiyeyi hazırlıyoruz.
- Hazırladığımız terbiyenin içine tenceredeki tavuk suyundan hafif hafif ekliyor ve ılıtıyoruz.
- Ilıttığımız terbiyeyi tencereye ekliyoruz.
- Haşlanmış ve küçük parçalar haline getirilmiş tavuk etimizi tencereye ekliyor ve tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Tavuk çorbamızın üzeri için, tavada 2 yemek kaşığı kadar olan tereyağını ekliyor eritip biraz kızdırdıktan sonra kırmızı biberleri ekleyip yanmadan ocaktan alıyoruz.
- Çorbamıza istediğimiz kadar tuz ve karabiber atıp sosumuzuda ekliyoruz.
- Ellerimize sağlık...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder