Patlıcan kebabı genellikle yanında pilav ile servis edilen ana yemeklerimizdendir.Gelin birlikte patlıcan kebabının tarifi ile yapmaya çalışalım.
Patlıcan kebabı için gerekli olan malzemeler;
- 5 tane patlıcan
- 600 gr kıyma et
- 2 adet domates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
Patlıcan Kebabının yapılışı;
- Kıyma eti derin bir kaba koyatak, kimyonu, tuzu ve karabiberi ilave edip yoğuralım.
- Yoğurduğumuz eti dinlenmesi için yarım saat buzdolabında bekletelim.
- Patlıcanları yuvarlak tekerlek şeklinde 1 parmak kadar aralıklarla dilimleyelim.
- Patlıcanları tuzlu suya koyalımki hem kıymayı hazırlarken kararmasın hemde acısı varsa bıraksın.
- Kıymayı buzdalabından alıp ceviz boyutunda miktarlar alıp, çok ince olmayacak şekilde yassı hale getirelim.
- Patlıcan ve köfteleri fırına süreceğimiz cam tepsiye, bir patlıcan bir köfte olacak şekilde sıralayalım.
- Hazırlanan tepsinin üzerine sıvıyağı ve rendelenmiş olan domatesleri yayalım.
- Cam tabağın üzerini aliminyum folyo ile kapatarak, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 50 dakika kadar pişirelim.
- Ellerimize sağlık. Afiyet olsun.