1 Ocak 2014 Çarşamba

Ahtapot salatası tarifi - Ahtapot salatası nasıl yapılır? -

Ahtapot salatası
Balık yemeklerinin yanında sunulabilecek ahtapot salatası tarifi...

Malzemeler;
  • Ahtapot bacağı
  • Maydanoz
Sos için ;
  • Tuz 
  • Limon
  • Zeytinyağı
Ahtapot salatısının yapılışı;
  1. Ahtapot bacağı 1 litre sirke içinde 2 saat haşlanır.
  2. Haşlanan ahtapot bacağı vantuzlu kısmından ayrılır. 
  3. Bir kabın içine limonu sıkıp bu suyun içine zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Bu sosu karıştırın.
  4. Sosu doğramış olduğunuz ahtapotların üzerine döküp maydanozlarla süsleyin.
  5. Afiyet olsun.

PEYNİRLİ AÇMA TARİFİ - PEYNİRLİ AÇMA NASIL YAPILIR

Peynirli açma resmi
Kahvaltıda veya 5 çaylarında çokça kullanılabilecek peynirli açma tarifi aşağıda anlatılmaya çalışılmıştır.

Peynirli açma malzemeleri;
  • 3 çay bardağı süt
  • 3 çay bardağı su
  • 3 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket yaş maya
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta (akları ve sarıları ayrı kullanılacaktır)
  • Alabildiği kadar un
Açmanın iç malzemeleri;
  • 200gr beyaz peynir
  • 150 gr
  •  margarin
Üzeri için;
  •  Çörekotu
  • Susam
  • Yumurta sarısı
 Peynirli Açmanın yapılış aşamaları;
  1.  Derin bir kabın içine süt, su ve ayçiçek yağını koyalım. Süt ve suyun ılık olmalıdır.
  2.  Yaş mayayı,iki yumurtanın akını, tuz ve şekeri ilave edelim.
  3.  Yaş mayayı elimizle ufalayarak eritelim.
  4.  Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım. Hamurumuzun kıvamı kulak memesi kıvamından daha cıvık olmalı, elimize hafiften yapışmalıdır. Hamuru yoğurunca yarım saat mayanlaması için dinlendirelim.
  5. Mayalanan hamurdan parçalar kopararak içerisine margarin sürelim, peyniri ekleyelim ve açma şekli verelim.
  6. Açmaların üzerine yumurtanın sarısını sürüp çörekotu ve susamla süsleyelim.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında açmaların üzeri kızarana kadar pişirelim.
  8. Ellerimize sağlık...Afiyet olsun...

PATLICAN KEBABI YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMELİ

Patlıcan Kebabı resmi
Patlıcan kebabını yaparken daha lezzetli olması için nelere dikkat etmeliyiz?
  1. Patlıcanlarımızı doğradıktan sonra 20 dakika tuzlu suda bekletmeliyiz böylece acılığı geçecektir.
  2. Patlıcan kebabı için hazırladığımız et harcının içine istediğimiz miktarda tuz, karabiber, kırmızı biber atmalıyız. Maydanoz ve ekmek eklememeye dikkat etmeliyiz.
  3. Fırını önce 200 derecede ısıtmalı ve patlıcan kebabı tepsisinin üzerini aliminyum folyoyla kapatıp 20 dakika bu şekilde pişirmeliyiz. 20 dakikadan sonrada alimunyum folyoyu alarak pişirmeliyiz.
  4. Bunlara dikkat ettiğimizde daha lezzetli bir patlıcan kebabı yapmış oluruz. Afiyet olsun.
 Patlıcan Kebabı tarifimizde bu sayfamızda...

Patlıcan Kebabı Tarifi Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır


Patlıcan Kebabı resmi
Patlıcan kebabı genellikle yanında pilav ile servis edilen ana yemeklerimizdendir.Gelin birlikte patlıcan kebabının tarifi ile yapmaya çalışalım.

Patlıcan kebabı için gerekli olan malzemeler;
  • 5 tane patlıcan
  • 600 gr kıyma et
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
Patlıcan Kebabının yapılışı;
  1. Kıyma eti derin bir kaba koyatak, kimyonu, tuzu ve karabiberi ilave edip yoğuralım.
  2. Yoğurduğumuz eti dinlenmesi için yarım saat buzdolabında bekletelim.
  3. Patlıcanları yuvarlak tekerlek şeklinde 1 parmak kadar aralıklarla dilimleyelim.
  4. Patlıcanları tuzlu suya koyalımki hem kıymayı hazırlarken kararmasın hemde acısı varsa bıraksın.
  5. Kıymayı buzdalabından alıp ceviz boyutunda miktarlar alıp, çok ince olmayacak şekilde yassı hale getirelim.
  6. Patlıcan ve köfteleri fırına süreceğimiz cam tepsiye, bir patlıcan bir köfte olacak şekilde sıralayalım.
  7. Hazırlanan tepsinin üzerine sıvıyağı ve rendelenmiş olan domatesleri yayalım.
  8. Cam tabağın üzerini aliminyum folyo ile kapatarak, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 50 dakika kadar pişirelim.
  9. Ellerimize sağlık. Afiyet olsun.