Peynirli açma malzemeleri;
- 3 çay bardağı süt
- 3 çay bardağı su
- 3 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 paket yaş maya
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta (akları ve sarıları ayrı kullanılacaktır)
- Alabildiği kadar un
- 200gr beyaz peynir
- 150 gr
- margarin
- Çörekotu
- Susam
- Yumurta sarısı
- Derin bir kabın içine süt, su ve ayçiçek yağını koyalım. Süt ve suyun ılık olmalıdır.
- Yaş mayayı,iki yumurtanın akını, tuz ve şekeri ilave edelim.
- Yaş mayayı elimizle ufalayarak eritelim.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım. Hamurumuzun kıvamı kulak memesi kıvamından daha cıvık olmalı, elimize hafiften yapışmalıdır. Hamuru yoğurunca yarım saat mayanlaması için dinlendirelim.
- Mayalanan hamurdan parçalar kopararak içerisine margarin sürelim, peyniri ekleyelim ve açma şekli verelim.
- Açmaların üzerine yumurtanın sarısını sürüp çörekotu ve susamla süsleyelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında açmaların üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Ellerimize sağlık...Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder