22 Ocak 2014 Çarşamba

SEBZELİ SARIMSAKLI ET KÖFTE TARİFİ - KÖFTE TARİFLERİ

Sarımsaklı sebzeli et köfte resmi
Sarımsaklı sebzeli et köftesi malzemeleri;

  • 500 gr az yağlı kıyma
  • 1 adet soğan (ince kıyılmış veya rendelenmiş)
  • 1 adet havuç (rendelenmiş)
  • 1 adet kabak(rendelenmiş)
  • 1 dal pırasa (ince kıyılmış)
  • 2 diş sarımsak (döğülmüş)
  • taze kekik
  • 1 dal biberiye
  • 3-5 dal maydanoz (ince kıyılmış)
  • 4 tane tozt eğmeği (ufalanmış)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Tuz ve karabiber
  • Sıvıyağ
Sarımsaklı sebzeli et köftesi tarifi;
  1. Derince bir kabın içerisine kıymamızla birlikte, soğanı, pırasayı, kabağı, havucu, tost ekmeğini, kabartma tozunu, kimyonu, maydanozu, yumurtayı, kekiği, biberiyeyi, tuz ve karabiberi koyuyoruz.
  2. Tüm malzemeleri iyice yoğuruyoruz.
  3. Köfte harcımızı yuvarlarken elimize yapışmasın diye avucumuzun içini ıslatıyoruz.
  4. Köfte harcından cevizden daha büyük parçalar kopararak avucumuzda köfte şeklini veriyoruz.
  5. Tavaya sıvıyağı döküyoruz biraz ısınınca köftelerimizi içine atıp pişiriyoruz, Ocağımızın altı orta ateşte olmalıdır.
  6. Köftelerimizin iki tarafınıda kızartıyoruz. Turp ve roka gibi yeşillikler ile sunabiliriz.
  7. Ellerimize sağlık...

TERBİYELİ KOFTE TARİFİ - SEBZELİ SULU KÖFTE TARİFİ

terbiyeli köfte resmi
Terbiyeli köfte için  gerekli malzemeler;
  • 300 gr kıyma
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı kırınk pirinç
  • 1 adet soğan(rendelenmiş)
  • Yarım demet maydanoz (kıyılmış)
  • 2 tane yumurtanın sarısı
  • 1 tane patates
  • 2 tane havuç
  • 2 su bardağı et suyu
  • 5 su bardağı su
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • Tuz ve karabiber
Terbiyeli köftenin üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Terbiyeli köftenin yapılış tarifi;
  1. Fazla yağlı olmayan et kıymamızın içine rendelemiş olduğumuz soğanı, pirinci, kıyılmış maydanozun bir kısmını, tuz ve karabiberi etleyip iyice yoğuruyoruz.
  2. Bir tepsi içine un serpip maydanozu unla karıştırıyoruz.
  3. Harçtan ceviz büyüklüğünde toplar yaparak bu unun içine atıyoruz.
  4. Tüm harcı böyle yaptıktan sonra sallayarak köftelerin una iyice bulanmasını sağlıyoruz.
  5. Patates ve havucu soyuyor, havucu  küçük halkalar şeklinde ve patatesleri dilim şeklinde doğruyoruz.
  6. Bir tencerenin içine 1 litre suyumuzun içine et suyunuda ekleyip kaynatıyoruz.
  7. Kaynayan suyun içene havuçları, 5 dakika sonrada patatesleri ekleyip 15 dakika daha pişiriyoruz.
  8. Köfteleri tencereye havuç ve patateslerin yanına ekliyoruz.
  9. Yemek pişerken terbiyeyi hazırlıyoruz. Limona yumurtaları ve sarımsağı ekleyip iyice çırpıyoruz.
  10. Köfteler 10 dakika piştikten sonra terbiyenin içine tenceredeki yemek suyundan biraz ekliyor ve karıştırıp ılık olmasını sağlıyoruzki yemeğe eklediğimizde kesilmesin.
  11. Ilıttığımız terbiyeyi çorbaya koyuyor ve yemeği 5 dakika daha pişitiyoruz.
  12. Köftenin üzeri için tereyağımızı bir tavada ısıtıyor kırmızı biberini ekleyip az biraz pişirince köftemizin üzerine döküyoruz.
  13. Yemeğimiz hazır. Ellerimize sağlık...

YUKSUK KOFTESI TARIFI - EV YEMEKLERI TARIFLERI

Yüksük köftesi resmi
Yüksük köftesi malzemeleri;

  • 500 gr köftelik bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limonun suyu
  • Bulguru ıslatmak ve köfteyi pişirmek için sıcak su
Köftenin üstü için sosunun malzemeleri;
  • 3 tane domates
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
Yüksük köftenin yapılış tarifi;
  1. Bulguru bir kaba koyuyor ve üzerini kaplayacak şekilde sıcak suyu döküyoruz. Böylece bulgur yumuşayacak ve şişecektir.
  2. Yüksük köftesinin sosu için domatesleri rendeliyoruz.
  3. Bir tavaya zeytinyağını koyuyoruz biraz ısıttıktan sonra domatesi ekliyor ve kaynayıncaya kadar pişiriyoruz. Sonrasında domates salçasını,sarımsağını ve tuzunu ekliyerek domates suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
  4. Suyunu çekip şişmiş olan bulgura biber salçasını ve kimyonu ilave ederek yoğuruyoruz.
  5. Bulgurumuza yumurtayı, unu, irmiği, limon suyunu ve tuzu ekliyoruz.
  6. Harcımızı yoğururken elimize yapışmaması için elimizzi ıslıyor ve harcımızı yoğuruyoruz.
  7. Yoğurduğumuz harcımızdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyor ve sonrasında üzerine parmağımızı basarak içleri oyuk köfteler oluşturuyoruz.
  8. Köfteleri kaynar suya atarak pişiriyoruz. Köfteler suyun üzerine çıktığında pişmiş demektir.
  9. Köftelerin üzerine domates sosunu ekleyerek servis ediyoruz.
  10. Ellerimize sağlık..

ISPANAKLI PİLİÇ SARMASI TARIFI - ET YEMEKLERİ

Ispanaklı piliç resmi
Ispanaklı piliç sarması için gerekli malzemeler;

  • 6 tane ince kesilmiş(yaprakvari) tavuk göğsü
  • 250 gram ıspanak
  • 100 gr dil peyniri
  • Yarım paket şekersiz krema
  • 1 tane soğan
  • 1 tane kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Ispanaklı piliç sarmasının tarifi;
  1. Bir kaba zencefil, karabiber,sarımsak,tuz ve zeytinyağını alıyoruz.
  2. Tavukları be karışıma marine ediyoruz.
  3. Tavukları marine ettikten sonra buzdolabında 2 saat bekletiyoruz.
  4. Bir tavanın içerisine ıspanakları, doğradığımız soğanla birlikte kırmızı biberle yağda soteliyoruz. Tuzu ekliyoruz.
  5. Ispanak sulanmadan ocağı söndürüyoruz.
  6. İnce hazırladığımız tavuk göğsünün içerisine sotelediğimiz ıspanağı koyuyoruz.
  7. Üzerine dil peynirini ekliyoruz.
  8. Tavuğu sarıp, yağsız bir tavada kısa bir süre mühürlüyoruz.
  9. Mühürlenen tavukları fırın kabına yerleştirip, kremayı üzerine döküyoruz.
  10. Yemeğin üzerini folya ile kapatarak, önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında yarım saat pişiriyoruz.
  11. Ellerimize sağlık...