- 500 gr az yağlı kıyma
- 1 adet soğan (ince kıyılmış veya rendelenmiş)
- 1 adet havuç (rendelenmiş)
- 1 adet kabak(rendelenmiş)
- 1 dal pırasa (ince kıyılmış)
- 2 diş sarımsak (döğülmüş)
- taze kekik
- 1 dal biberiye
- 3-5 dal maydanoz (ince kıyılmış)
- 4 tane tozt eğmeği (ufalanmış)
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Tuz ve karabiber
- Sıvıyağ
Sarımsaklı sebzeli et köftesi tarifi;
- Derince bir kabın içerisine kıymamızla birlikte, soğanı, pırasayı, kabağı, havucu, tost ekmeğini, kabartma tozunu, kimyonu, maydanozu, yumurtayı, kekiği, biberiyeyi, tuz ve karabiberi koyuyoruz.
- Tüm malzemeleri iyice yoğuruyoruz.
- Köfte harcımızı yuvarlarken elimize yapışmasın diye avucumuzun içini ıslatıyoruz.
- Köfte harcından cevizden daha büyük parçalar kopararak avucumuzda köfte şeklini veriyoruz.
- Tavaya sıvıyağı döküyoruz biraz ısınınca köftelerimizi içine atıp pişiriyoruz, Ocağımızın altı orta ateşte olmalıdır.
- Köftelerimizin iki tarafınıda kızartıyoruz. Turp ve roka gibi yeşillikler ile sunabiliriz.
- Ellerimize sağlık...