Terbiyeli köfte için gerekli malzemeler;
- 300 gr kıyma
- 1 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı kırınk pirinç
- 1 adet soğan(rendelenmiş)
- Yarım demet maydanoz (kıyılmış)
- 2 tane yumurtanın sarısı
- 1 tane patates
- 2 tane havuç
- 2 su bardağı et suyu
- 5 su bardağı su
- 2 diş sarımsak
- 1 adet limon
- Tuz ve karabiber
Terbiyeli köftenin üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Terbiyeli köftenin yapılış tarifi;
- Fazla yağlı olmayan et kıymamızın içine rendelemiş olduğumuz soğanı, pirinci, kıyılmış maydanozun bir kısmını, tuz ve karabiberi etleyip iyice yoğuruyoruz.
- Bir tepsi içine un serpip maydanozu unla karıştırıyoruz.
- Harçtan ceviz büyüklüğünde toplar yaparak bu unun içine atıyoruz.
- Tüm harcı böyle yaptıktan sonra sallayarak köftelerin una iyice bulanmasını sağlıyoruz.
- Patates ve havucu soyuyor, havucu küçük halkalar şeklinde ve patatesleri dilim şeklinde doğruyoruz.
- Bir tencerenin içine 1 litre suyumuzun içine et suyunuda ekleyip kaynatıyoruz.
- Kaynayan suyun içene havuçları, 5 dakika sonrada patatesleri ekleyip 15 dakika daha pişiriyoruz.
- Köfteleri tencereye havuç ve patateslerin yanına ekliyoruz.
- Yemek pişerken terbiyeyi hazırlıyoruz. Limona yumurtaları ve sarımsağı ekleyip iyice çırpıyoruz.
- Köfteler 10 dakika piştikten sonra terbiyenin içine tenceredeki yemek suyundan biraz ekliyor ve karıştırıp ılık olmasını sağlıyoruzki yemeğe eklediğimizde kesilmesin.
- Ilıttığımız terbiyeyi çorbaya koyuyor ve yemeği 5 dakika daha pişitiyoruz.
- Köftenin üzeri için tereyağımızı bir tavada ısıtıyor kırmızı biberini ekleyip az biraz pişirince köftemizin üzerine döküyoruz.
- Yemeğimiz hazır. Ellerimize sağlık...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder