22 Ocak 2014 Çarşamba

TERBİYELİ KOFTE TARİFİ - SEBZELİ SULU KÖFTE TARİFİ

terbiyeli köfte resmi
Terbiyeli köfte için  gerekli malzemeler;
  • 300 gr kıyma
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı kırınk pirinç
  • 1 adet soğan(rendelenmiş)
  • Yarım demet maydanoz (kıyılmış)
  • 2 tane yumurtanın sarısı
  • 1 tane patates
  • 2 tane havuç
  • 2 su bardağı et suyu
  • 5 su bardağı su
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • Tuz ve karabiber
Terbiyeli köftenin üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Terbiyeli köftenin yapılış tarifi;
  1. Fazla yağlı olmayan et kıymamızın içine rendelemiş olduğumuz soğanı, pirinci, kıyılmış maydanozun bir kısmını, tuz ve karabiberi etleyip iyice yoğuruyoruz.
  2. Bir tepsi içine un serpip maydanozu unla karıştırıyoruz.
  3. Harçtan ceviz büyüklüğünde toplar yaparak bu unun içine atıyoruz.
  4. Tüm harcı böyle yaptıktan sonra sallayarak köftelerin una iyice bulanmasını sağlıyoruz.
  5. Patates ve havucu soyuyor, havucu  küçük halkalar şeklinde ve patatesleri dilim şeklinde doğruyoruz.
  6. Bir tencerenin içine 1 litre suyumuzun içine et suyunuda ekleyip kaynatıyoruz.
  7. Kaynayan suyun içene havuçları, 5 dakika sonrada patatesleri ekleyip 15 dakika daha pişiriyoruz.
  8. Köfteleri tencereye havuç ve patateslerin yanına ekliyoruz.
  9. Yemek pişerken terbiyeyi hazırlıyoruz. Limona yumurtaları ve sarımsağı ekleyip iyice çırpıyoruz.
  10. Köfteler 10 dakika piştikten sonra terbiyenin içine tenceredeki yemek suyundan biraz ekliyor ve karıştırıp ılık olmasını sağlıyoruzki yemeğe eklediğimizde kesilmesin.
  11. Ilıttığımız terbiyeyi çorbaya koyuyor ve yemeği 5 dakika daha pişitiyoruz.
  12. Köftenin üzeri için tereyağımızı bir tavada ısıtıyor kırmızı biberini ekleyip az biraz pişirince köftemizin üzerine döküyoruz.
  13. Yemeğimiz hazır. Ellerimize sağlık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder