- 6 tane ince kesilmiş(yaprakvari) tavuk göğsü
- 250 gram ıspanak
- 100 gr dil peyniri
- Yarım paket şekersiz krema
- 1 tane soğan
- 1 tane kırmızı biber
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Ispanaklı piliç sarmasının tarifi;
- Bir kaba zencefil, karabiber,sarımsak,tuz ve zeytinyağını alıyoruz.
- Tavukları be karışıma marine ediyoruz.
- Tavukları marine ettikten sonra buzdolabında 2 saat bekletiyoruz.
- Bir tavanın içerisine ıspanakları, doğradığımız soğanla birlikte kırmızı biberle yağda soteliyoruz. Tuzu ekliyoruz.
- Ispanak sulanmadan ocağı söndürüyoruz.
- İnce hazırladığımız tavuk göğsünün içerisine sotelediğimiz ıspanağı koyuyoruz.
- Üzerine dil peynirini ekliyoruz.
- Tavuğu sarıp, yağsız bir tavada kısa bir süre mühürlüyoruz.
- Mühürlenen tavukları fırın kabına yerleştirip, kremayı üzerine döküyoruz.
- Yemeğin üzerini folya ile kapatarak, önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında yarım saat pişiriyoruz.
- Ellerimize sağlık...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder