1 Ocak 2014 Çarşamba

PATLICAN KEBABI YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMELİ

Patlıcan Kebabı resmi
Patlıcan kebabını yaparken daha lezzetli olması için nelere dikkat etmeliyiz?
  1. Patlıcanlarımızı doğradıktan sonra 20 dakika tuzlu suda bekletmeliyiz böylece acılığı geçecektir.
  2. Patlıcan kebabı için hazırladığımız et harcının içine istediğimiz miktarda tuz, karabiber, kırmızı biber atmalıyız. Maydanoz ve ekmek eklememeye dikkat etmeliyiz.
  3. Fırını önce 200 derecede ısıtmalı ve patlıcan kebabı tepsisinin üzerini aliminyum folyoyla kapatıp 20 dakika bu şekilde pişirmeliyiz. 20 dakikadan sonrada alimunyum folyoyu alarak pişirmeliyiz.
  4. Bunlara dikkat ettiğimizde daha lezzetli bir patlıcan kebabı yapmış oluruz. Afiyet olsun.
 Patlıcan Kebabı tarifimizde bu sayfamızda...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder