- Patlıcanlarımızı doğradıktan sonra 20 dakika tuzlu suda bekletmeliyiz böylece acılığı geçecektir.
- Patlıcan kebabı için hazırladığımız et harcının içine istediğimiz miktarda tuz, karabiber, kırmızı biber atmalıyız. Maydanoz ve ekmek eklememeye dikkat etmeliyiz.
- Fırını önce 200 derecede ısıtmalı ve patlıcan kebabı tepsisinin üzerini aliminyum folyoyla kapatıp 20 dakika bu şekilde pişirmeliyiz. 20 dakikadan sonrada alimunyum folyoyu alarak pişirmeliyiz.
- Bunlara dikkat ettiğimizde daha lezzetli bir patlıcan kebabı yapmış oluruz. Afiyet olsun.
Yemek tarifi yayınladığımız bloğumuzda nasıl yapılır sorusuna verebileceğimiz kimi kolay kimi biraz zor yemek tariflerini bulabilirsiniz. Pasta kek tarifleri, Et köfte kebap tarifleri, pilav tarifi çorbalar yani bir sürü şey....
1 Ocak 2014 Çarşamba
PATLICAN KEBABI YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMELİ
Patlıcan kebabını yaparken daha lezzetli olması için nelere dikkat etmeliyiz?
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder