Gerekli malzemeler;
- 1 kilogram kara erik
- 1 kilogram şeker
- 1 çorba kaşığı kadar limon suyu
- 1 adet büyük diş limon tuzu
- 4 tane karanfil
- 2 su bardağı su
Kara erik reçeli yapılışı;
- Kara erikleri önce 2'ye bölüyor çekirdeklerini çıkarıp tekrar ikiye bölüyoruz. Böylece her bir eriği 4 parçaya bölmüş oluyoruz.
- Erikleri tencereye koyup üzerine şeker ilave ediyoruz. Bir gece bu şekilde bekletiyoruz.
- Erikler bir gece şekerle bekletilme ile sulanmışlardır. Bu karışımı harlı ateşte kaynatıyoruz. Reçel kaynamaya başlayınca ocağı kısıyoruz.
- Reçelin köpürmesini engellemek için bir tatlı kaşığı tereyağı ilave ediyoruz.
- Karanfil tanelerini bir beze yada süzgece koyarak reçelin içine koyuyoruz.
- Reçel koyu kıvama gelince limon tuzunu ve limon suyunu reçele ekliyoruz.Reçeli 2 dakika daha kaynatıp ocağı söndürüyoruz.
- Eklediğimiz karanfilleri alıyoruz. Reçel kaynarken çok köpürüyorsa köpüğü bir kaşık veya kevgir vasıtası ile alabiliriz.
- Reçelimiz hazır. Kavanoza koyup muhafaza edebilir, istediğimiz zaman tüketebiliriz.
- Ellerimize sağlık...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder