21 Ocak 2014 Salı

ARMUT RECELI YAPILISI - ARMUT RECELI NASIL YAPILIR

Armut reçeli resmi
Evde yapılan reçeller hem daha lezzetli hemde daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim. Çok fazla alışık olmasakta armut reçelinin tarifini yazmaya gayret edeceğim.

Armut reçeli için gerekli olan malzemeler;

  • 1 kilogram armut
  • 1,5 kilogram toz şeker
  • Limon tuzu
  • Yarım limonun tuzu
  • 1 parça zencefil
  • 3 tane karanfil
  • 1 çubuk tarçın
  • 3 su bardağı su
Armut reçeli yapılışı;
  1. Armutları soyarak çekirdeklerini çıkarıyor küp küp doğruyoruz.
  2. Bir tencereye su, şeker, tarçın, karanfil,zencefili koyup kaynatıyoruz.
  3. Kaynayan şerbetin içine armutları ekliyoruz. Reçelin köpürüp taşmaması için tencereye bir tatlı kaşığı kadar tereyağı ekliyoruz.
  4. Reçel koyulaşınca limon suyuyla birlikte limon tuzunu da ilave ederek 2 dakika daha kaynatıp, reçeli ocaktan indiriyoruz.
  5. Armut reçelimizi kavanoza alıyoruz ve böylece muhafaza ediyoruz.
  6. Ellerimize sağlık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder