Armut reçeli için gerekli olan malzemeler;
- 1 kilogram armut
- 1,5 kilogram toz şeker
- Limon tuzu
- Yarım limonun tuzu
- 1 parça zencefil
- 3 tane karanfil
- 1 çubuk tarçın
- 3 su bardağı su
Armut reçeli yapılışı;
- Armutları soyarak çekirdeklerini çıkarıyor küp küp doğruyoruz.
- Bir tencereye su, şeker, tarçın, karanfil,zencefili koyup kaynatıyoruz.
- Kaynayan şerbetin içine armutları ekliyoruz. Reçelin köpürüp taşmaması için tencereye bir tatlı kaşığı kadar tereyağı ekliyoruz.
- Reçel koyulaşınca limon suyuyla birlikte limon tuzunu da ilave ederek 2 dakika daha kaynatıp, reçeli ocaktan indiriyoruz.
- Armut reçelimizi kavanoza alıyoruz ve böylece muhafaza ediyoruz.
- Ellerimize sağlık...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder