- Süt ve yumurtalar oda sıcaklığında olmalıdır.
- Un ve kabartma tozu harcımıza en son ilave etmeli ve yavaş yavaş karıştırmalıyız. Unun elenmiş olması kabarmaya yardımcı olacaktır.
- Fırın 180 derecede ısıtılmış olmalı ve keki fırına sürdükten sonra yarım saat fırının kapağını hiç açmamalıyız.
- Hazırladığımız keke, zebra deseni verirken kaşık kaşık koduğumuz kek harcını kaşıkla veya elimizle düzeltmemeliyiz.
Yemek tarifi yayınladığımız bloğumuzda nasıl yapılır sorusuna verebileceğimiz kimi kolay kimi biraz zor yemek tariflerini bulabilirsiniz. Pasta kek tarifleri, Et köfte kebap tarifleri, pilav tarifi çorbalar yani bir sürü şey....
3 Ocak 2014 Cuma
Zebra Kekin iyi kabarması için ne yapılır?
Zebra kekin daha iyi kabarması için şu püf noktalarına dikkat edelim;
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder