- Yarım kilo biftek et
- Yarım kilo kıyma et
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Evde döner tarifi yapılışı;
- Kıyma eti derin bir kaba koyup üzerine tuz ve karabiberi ekleyip baharatlar iyice karışana kadar kıymayı yoğuruyoruz.
- Döneri şekillendirebilmek için kesme tahtasının üzerine streci yayıyoruz.
- En alt zemine bir parça biftek koyup üzerine bir kat kıyma koyuyoruz ve bu işlemi etler bitene kadar devam ettiriyoruz.
- Etlerin yanlarından düzeltip bastırarak dönere şekil verip, hazırladığımız döneri streç filme sarıp buzluğa koyuyor ve en az 12 saat bekletiyoruz.
- Eti dolaptan çıkardıktan sonra 30 dakika sonra kesiyoruz, böyle yaparak kesme işlemini kolaylaştırmış oluyoruz.
- Eti bıçakla ince ince dilimliyoruz.
- Tavaya çok az yağ ekleyip etler kızarana kadar pişiriyoruz.
- Ellerimize sağlık...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder