- 1 kilogram kuzu eti
- Kuzu iç yağı
- 1 kaşık tereyağı
- Pul biber, karabiber
- Kekik
- Tuz
Kuzu kurban eti kavurmasının yapılışı;
- Bir tencereye kuzu iç yağını koyalım ve devamlı karıştırarak eritelim. Yağ eridikten sonra pembeleşmiş kızarmış şeklinde posası kalacaktır bu kırmızı posalarını alıyoruz bir kenara indirelim..
- Kuzu etini tencereye ilave edelim ve önce 10 dakika kadar yüksek ateşte pişirelim sonrasında kısık ateşte tencerenin kapağınıda kapatıp pişirmeye devam edelim.
- Etler kavrulduktan sonra 1 kaşık kadar tereyağını ilave edelim
- Tereyağı eridikten sonra en son olarak baharatlarıda ekleyip karıştıralım
- Ellerimize sağlık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder