Fırında kaşarlı kıymalı makarna için gerekli malzemeler;
- 1 paket makarna
- 250 kilogram kıyma
- 1 tane domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Kaşar peyniri
- Sıvı yağ
- Tuz ve Karabiber
Yemeğin yapılışı;
- Bir tencereye su koyup kaynatın ve makarnaları kaynayan suyun içerisine koyalım. Su miktarı makarnaların üzerini bir iki parmak civarı geçmelidir. Suyun içerisine bir tatlı kaşığı kadar sıvıyağ ilave edelimki makarnaların yapışması önlensin. Suya tuz eklemeyide ihmal etmeyelim.
- Makarnalar pişerken bir yemek kaşığı yağı tavaya alıp bununla kıymayı kavuruyoruz.
- Kıyma biraz pişip suyunu çektikten sonra biber ve domates salçalarını ilave edip, karıştırarak pişiriyoruz.
- Domatesi rendelerip, tuz ve karabiber ile birlikte kıymaya ekleyip 2 dakika kadar daha karıştırarak pişiriyoruz.
- Pişmiş olan makarnayı süzüp yarısını fırın tabağına yayarak yerleştiriyoruz.
- Kıymalı harcı bu makarnanın üzerine yayıyıruz ve kalan makarnayı kıymanın üzerine ekliyoruz.
- 250 derecede önceden ısıtılmış olan fırında makarnaları 10 dakika pişiriyoruz.
- 10 dakika pişen makarnaları çıkarıp üzerine kaşar peynirleri serpiştiriyoruz. Tekrar tabağı fırına koyuyor ve bir kaç dakika daha bekleyim kaşar peynirinin erimesini sağlıyoruz.
- Ellerimize sağlık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder