Kıbrıs tatlısının keki için gerekenler;
- 1 su bardağı galeta unu
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Tatlının üzeri için;
- 1 su bardağı süt - soğuk olarak kullanılmalı
- 1 paket toz krem şanti
- Çilek
Tatlının şerbeti için;
- 1 su bardağı toz şeker
- Bir buçuk su bardağı su
Kıbrıs tatlısının yapılış tarifi;
- Bir kaba süt ve kremşantiyi mikserle karıştıralım ve soğuması için buzdolabına kaldıralım.
- Tatlının şerbeti için su ve şekeri karıştıralım ve hafif koyulaşana kadar kaynatalım. Hazır olan şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
- Yumurtaları derin bir tabağa kırıyoruz,sıvı yağı, galete unu, ceviz, hindistan cevizini ekliyoruz.
- Toz şeker, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ediyor ve mikserle iyice karıştırıyoruz.
- Fırın tabağını yağlayıp tatlı için hazırladığımız harcı tabağa döküyoruz.
- 180 derecelik ısınmış fırına hazırladığımız harcı sürüyoruz.
- Fırındaki harç pişince, fırından çıkarıp ılıması için 5 dakika bekliyoruz.
- Ilımış olan kekin üzerine şerbeti döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan tatlımızın üzerine kramşantiyi yayıyoruz.
- Tatlımızın üzerini çilek ve çikolata sosla süsleyip servis yapıyoruz.
- Ellerimize sağlık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder