20 Ocak 2014 Pazartesi

KIBRIS TATLISI KEK TARİFİ - TATLI TARİFLERİ

kıbrıs tatlısı
Kıbrıs tatlısı yapmak için gerekli malzemeler;

Kıbrıs tatlısının keki için gerekenler;

  • 1 su bardağı galeta unu
  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Tatlının üzeri için;
  • 1 su bardağı süt - soğuk olarak kullanılmalı
  • 1 paket toz krem şanti
  • Çilek
Tatlının şerbeti için;
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Bir buçuk su bardağı su
Kıbrıs tatlısının yapılış tarifi;
  1. Bir kaba süt ve kremşantiyi mikserle karıştıralım ve soğuması için buzdolabına kaldıralım.
  2. Tatlının şerbeti için su ve şekeri karıştıralım ve hafif koyulaşana kadar kaynatalım. Hazır olan şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
  3. Yumurtaları derin bir tabağa kırıyoruz,sıvı yağı, galete unu, ceviz, hindistan cevizini ekliyoruz.
  4. Toz şeker, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ediyor ve mikserle iyice karıştırıyoruz.
  5. Fırın tabağını yağlayıp tatlı için hazırladığımız harcı tabağa döküyoruz.
  6. 180 derecelik ısınmış fırına hazırladığımız harcı sürüyoruz.
  7. Fırındaki harç pişince, fırından çıkarıp ılıması için 5 dakika bekliyoruz.
  8. Ilımış olan kekin üzerine şerbeti döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  9. Soğuyan tatlımızın üzerine kramşantiyi yayıyoruz.
  10. Tatlımızın üzerini çilek ve çikolata sosla süsleyip servis yapıyoruz.
  11. Ellerimize sağlık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder