Malzemeler;
- Haşlanmış tavuk göğsü - 1 adet
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı haşlanmış bezelye
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı sıvak tavuk suyu
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
Bezelyeli pirinç pilavının yapılışı;
- Sıvıyağ ve terayağını tencerede eritip pirinçleri ekleyip kavuruyoruz. Pirinçleri daha öncesinde birkaç defa yıkayıp iyice süzüyoruz.
- 1 bardak sıcak suyu ve 2 bardak sıcak tavuk suyunu ve tuzunu ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kadar pişiriyoruz.
- Bezelyeleri pilava ekleyip karıştırıyoruz.
- İstediğiniz büyüklükte bir kase alıp öncelikle tavukları sonrasındda pilavı doldurup servis tabağına ters çeviriyoruz.
- Yemeğimiz yenilmeye hazır. Ellerimize sağlık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder