Gerekli malzemeler;
- 1 tane küçük boy lahana
- Sirke
- Tuz
Kırmızı lahana salatasının yapılış tarifi;
- Kırmızı lahanayı ikiye sonrada ikiye böldüğümüz parçaları ikiye bölüyoruz.
- Kestiğimiz parçaları ince ince doğruyoruz.
- İnce bir şekilde doğradığımız lahanaları tuzlayarak karıştırıyoruz ve yaklaşık yarım saat bekletiyoruz. Böylece hem lahanalar yumuşayacak hemde siyah suyu çıkacaktır.
- Lahanaları süzgece alıp süzüyoruz.
- Lahanaları bir kavanoza koyuyor ve kavanozun içine sirke ekliyoruz. Sirke lahanaların üzerine çıkacak kadar olmalıdır.
- 1-2 saat sonra lahanalar servise hazırdır.
- Kavanozdaki hazır olan kırmızı lahana salatasını buzdolabında saklamak şartı ile 2 haftaya kadar tüketebiliriz.
- Ellerimize sağlık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder