20 Ocak 2014 Pazartesi

KAŞARLI AÇMA TARİFİ - BÖREK ÇOREK TARİFLERİ

Kaşarlı açma
Kaşarlı açma için gerekli malzemeler;

  • Aldığı kadar un
  • 20 gram kaşar peyniri
  • 3 çay bardağı süt
  • 3 çay bardağı su
  • 3 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta
  • 2 yumurta akı
  • 150 gram margarin
  • Çörekotu
  • Susam
Kaşarlı açmanın tarifi;
  1. Süt,su,sıvı yağ ve yaş mayayı derin bir kaseye koyuyoruz.
  2. Yumurta aklarını, mayayı, tuz ve şekeride kaseye ekleyerek malzemeleri karıştırıyoruz, mayanın erimesini sağlıyoruz.
  3. Unu yavaş yavaş karışımın üzerine ekliyor ve yoğuruyoruz. Hamur ele yapışacak kıvamda olmalıdır.
  4. Hazırladığımız hamuru 20 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Hamurdan parçalar koparıp açıyoruz, açılan parçalara margarin sürüyor ve elimizle hamura yediriyoruz.
  6. Kaşar peynirini açtığımız hamurun ortasına koyuyor ve hamuru kapatıyoruz.
  7. Hazırladığımız açmaları tepsiye diziyoruz.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susamla süslüyoruz.
  8. 180 derecedeki önceden hısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  9. Ellerimize sağlık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder