- Aldığı kadar un
- 20 gram kaşar peyniri
- 3 çay bardağı süt
- 3 çay bardağı su
- 3 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 6 yemek kaşığı şeker
- 2 yumurta
- 2 yumurta akı
- 150 gram margarin
- Çörekotu
- Susam
Kaşarlı açmanın tarifi;
- Süt,su,sıvı yağ ve yaş mayayı derin bir kaseye koyuyoruz.
- Yumurta aklarını, mayayı, tuz ve şekeride kaseye ekleyerek malzemeleri karıştırıyoruz, mayanın erimesini sağlıyoruz.
- Unu yavaş yavaş karışımın üzerine ekliyor ve yoğuruyoruz. Hamur ele yapışacak kıvamda olmalıdır.
- Hazırladığımız hamuru 20 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamurdan parçalar koparıp açıyoruz, açılan parçalara margarin sürüyor ve elimizle hamura yediriyoruz.
- Kaşar peynirini açtığımız hamurun ortasına koyuyor ve hamuru kapatıyoruz.
- Hazırladığımız açmaları tepsiye diziyoruz.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susamla süslüyoruz.
- 180 derecedeki önceden hısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Ellerimize sağlık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder